Știința datelor – un nou program de formare a specialiștilor UBB, susținut de Accenture

Specialiștii în analiza de date au participat la un program interdisciplinar lansat în premieră de Centrul pentru Știința Datelor (CSData) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, program susținut de Accenture Industry X.0 România – unul dintre cei mai mari furnizori de consultanță în management, servicii de digitalizare, tehnologie și procese operaționale.

Prima ediția a programului de formare „Explorarea și vizualizarea datelor complexe” s-a desfășurat în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018 și a reunit 18 cursanți, opt dintre aceștia beneficiind de burse de studiu oferite de Accenture. Programul a fost derulat de Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, în parteneriat cu membri ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, împreună cu alți specialiști în știința datelor.

„Este vorba de o introducere în știința datelor, un domeniu nou, aflat la intersecția mai multor arii de cercetare. A fost un program experimental prin care, cercetători din sectorul academic și specialiști cu experiență în sectorul de piață, am încercat să vedem cum putem colabora, în a pred,. Bursele oferite de compania Accenture au fost extrem de utile, pentru că au făcut accesibil programul unui spectru mai larg de cursanți”, a declarat conf. univ. dr. Norbert Petrovici, directorul CSData.

Proiectul va continua în acest an cu al doilea program pilot, care va consta în abordarea unor alte aspecte legate de știința datelor, în zona modelelor predictive și machine learning. De asemeni, din toamnă, specialiștii în analiza de date vor avea la dispoziție un program de masterat cu tema „Analiza datelor complexe”, găzduit de Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, afiliat CSData.

Articole din aceeasi categorie