Sterilizări gratuite pentru căței și pisici fără stăpân

Peste 50 de studenți la Facultatea de Medicină Veterinară (FMV) din cadrul USAMV Cluj-Napoca vor participa sâmbătă, 6 iulie, la o acțiune caritabilă destinată animalelor fără stăpân (căței și pisici), aflate în îngrijirea asociațiilor pentru protecția animalelor.

„Dorim să sprijim comunitatea, dar vizăm și beneficiile acestei inițiative – control al înmulțirii animalelor fără stăpân, ajutor pentru familiile cu venituri mici, reducerea numărului de animale care sunt abandonate, limitarea cazurilor de abuz împotriva animalelor, reducerea incidenței unor afecțiuni medicale frecvente la animalele nesterilizate (tumori mamare sau de prostată, piometru, boli cu transmitere sexuală), prevenirea vagabondajului și a luptelor între masculi, reducerea animalelor din adăposturi/ecarisaj și, implicit, reducerea costurilor suportate de către comunitate, scăderea cazurilor de eutanasie pentru animalele fără stăpân care nu sunt adoptate sau suferă de afecțiuni costisitoare, precum și reducerea cazurilor de persoane atacate de câini agresivi fără stăpâni”, declară prodecanul Facultății de Medicină Veterinară, conf. dr. Cosmin Peștean.

Sâmbătă, începând de la ora 8:00, la Spitalul Clinic al FMV, echipe de câte trei studenți de la cele trei linii de predare (română, engleză, franceză) vor efectua acțiunile de sterilizare, sub supravegherea și cu supervizarea cadrelor didactice și a medicilor. Studenții sunt în anul VI de studiu, iar după o săptămână își vor finaliza studiile la USAMV.

Conform celor anunțate de reprezentanții universității, au fost stabilite programări pentru aproximativ 40 de căței și pisici în vederea sterilizării, dar vor fi primite animale și în afara protocolului agreat cu asociațiile pentru protecția animalelor.

Accesul auto în campus se va face doar pe la poarta principală, din Calea Mănăștur nr. 3-5. Fără autoturisme se poate intra și pe la poarta nr. 2, de pe str. Govora – precizează inițiatorii acțiunii.

M. T.

Articole din aceeasi categorie