Sprijin acordat dezvoltării activităţii Întreprinderii Sociale Ajutaţi Copiii-România

Fundaţia „Ajutaţi Copiii România” anunţă comunitatea clujeană că a început implementarea proiectului “Sprijin acordat dezvoltării activităţii Întreprinderii Sociale Ajutaţi Copiii-România”. Acest proiect are o valoare totală eligibilă de 375.656,16 Lei, buget 100% nerambursabil finanţat din Fondul Social European şi Bugetul de Stat şi îşi propune asigurarea de sprijin de inserţie socio-economică pentru un număr de 11 persoane vulnerabile cu risc multiplu de excluziune. Finanţarea contractată va asigura consolidarea economică şi socială a fundaţiei prin dezvoltarea capacităţii de prestare a serviciilor şi intensificarea programelor sociale destinate persoanelor defavorizate.

Fundaţia Ajutaţi Copiii România din Cluj Napoca, este una din primele structuri de economie socială din România ale cărei baze s-au pus încă din anul 1995 prin activităţi şi intervenţii menite să combată excluziunea socială a grupurilor vulnerabile. Fundaţia a fost fondată de Asociaţia germană Kinderhilfe Rumanien din Hamburg cu viziunea sprijinirii integrării socio-profesionale a grupurilor vulnerabile din România. De la înfiinţare până în prezent fundaţia a derulat proiecte educative, ocupaţionale şi de integrare în societate pentru tineri din grupuri vulnerabile din judeţele Cluj, Sălaj, Mureş şi Bistriţa-Năsăud şi a creat locuri de munca pentru tineri cu probleme sociale şi pentru persoane adulte în dificultate.

Viziune fundaţiei este : „O societate românească pregătită să ofere şanse egale şi resurse pentru integrarea socială a grupurilor vulnerabile din România”

Misiunea fundaţiei este: „Acţiune şi implicare în combaterea excluziunii sociale a grupurilor vulnerabile din România”.

Articole din aceeasi categorie