Spitalul Municipal Dej – 155 de ani de la înfiinţare

Zi de sărbătoare pentru Spitalul Municipal Dej, dar în egală măsură pentru comunitatea locală, împlinirea celor 155 de ani de existenţă a instituţiei a fost marcată joi, 8 iunie, prin Ziua Porţilor Deschise şi vernisarea unei expoziţii cu picturi realizate de pacienţii secţiei de psihiatrie, sub îndrumarea prof. Loredana Tomşa, urmată vineri, 9 iunie, de un Simpozion aniversar, cuprinzând peste 20 de prelegeri pe teme medicale.

Manifestările consacrate celor 155 de ani de existenţă a Spitalului Municipal Dej şi împlinirii a 40 de ani de la darea în folosinţă a Spitalului Nou, au fost onorate de prezenţa deputatului Cornel Itu, primarului Costan Morar, viceprimarului Teodora Muncelean, consilieri locali, invitaţi şi cadre medicale. Prilej de evocare a zbuciumatei istorii a instituţiei şi de vizitare a acesteia, ziua de joi a stat sub semnul eficienţei manageriale din ultimii ani, vizibilă în aproape toate secţiile spitalului, modernizate şi dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie. O eficienţă la materializarea căreia, alături de echipa managerială – dr. Mihai Pandrea, dr. Antonela Nicoară şi ec. Roxana Dălălău – au conlucrat administraţia locală, deputatul Cornel Itu, Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Cluj şi Ministerul Sănătăţii. La care se adaugă medicii specialişti şi personalul medical, care prin munca lor onorează numele instituţiei, precum şi personalul administrativ şi auxiliar care contribuie la susţinerea actului medical.

Ar fi multe de spus despre lucrările de modernizare efectuate în ultimii ani, despre cele în curs de finalizare sau despre extinderea serviciilor medicale din spital şi recâştigarea credibilităţii instituţiei în rândul cetăţenilor, într-o perioadă în care supravieţuirea şi buna funcţionare a sistemului devine adesea mai mult decât un scop în sine.

Cert este că, după şirul de reabilitări, dotări şi inaugurări petrecute în ultimii ani la cea mai importantă instituţie medicală dejeană şi din zonă, concluzia este una fără echivoc: după 155 de ani de la înfiinţare, Spitalul Municipal este într-o continuă dezvoltare şi cu ţeluri ambiţioase pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite comunităţii.

Felicitări şi „La mulţi ani!”

M. Vaida

Articole din aceeasi categorie