Spitalul din Cîmpia Turzii – salvat de la comasare

Inclus pe lista unităţilor sanitare ce urmau să fie comasate, Spitalul municipal din Cîmpia Turzii va continua să existe, ca entitate de sine stătătoare.

Viceprimarul Cîmpiei Turzii, Ioan Moldovan, a precizat că argumentul ce a determinat scoaterea instituţiei de pe lista unităţilor ce trebuiau comasate constă în necesitatea existenţei unui spital la o distanţă de cel mult cinci kilometri faţă de Flotila 71 Aviaţie de la Luna. Spitalul din Turda, unitate ce urma să “înghită” prin comasare spitalul din Cîmpia Turzii, nu îndeplineşte această condiţie. În luarea deciziei de menţinere în funcţiune a Spitalului municipal din Cîmpia Turzii a contat şi faptul că în oraş îşi desfaşoară activitatea întreprinderea metalurgică Mechel, cu circa 2000 de angajaţi.

Viceprimarul Ioan Moldovan apreciază că decizia de a menţine în funcţiune spitalul din Cîmpia Turzii satisface pe toată lumea. Potrivit acestuia, Casa de Asigurări de Sănătate a asigurat fonduri ce permit funcţionarea spitalului pînă în luna noiembrie.

Decizia de desfiinţare a spitalului, luată în acest an de fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, a stîrnit atît nemultumirea autorităţilor locale din Cîmpia Turzii cît şi pe cea a salariaţilor din această unitate sanitară. Aceştia au  protestat, în luna februarie, împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii.

Emil HALAŞTUAN

Articole din aceeasi categorie