Spherik oferă 1 milion de euro pentru startup-uri tech revoluționare

Spherik lansează noul program de accelerare pentru cei care vor să dezvolte start-up-uri tech cu impact la nivel global.

Ajuns la a patra ediție, programul de accelerare al Spherik dispune de o echipă operațională nouă, care oferă 1 milion de euro pentru startup-urile care au în plan dezvoltarea globală la finalul programului și o structură de accelerare flexibilă. Startup-urile selectate vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spații de lucru și consultanță în dezvoltarea business-ului.

Startup-urile interesante pot aplica la program pe site-ul www.spherikaccerator.com, până în 1 mai. Informaţii suplimentare sunt disponibile la adresa www.spherikaccelerator.com.

Programul începe în luna mai, cu etapa preliminară de validare a ideilor și definire a produselor. Maxim 15 startup-uri / proiecte vor fi acceptate în această etapă. La finalul primei luni are loc o evaluare, pe baza căreia vor fi selectate echipele care intră în etapa finală de accelerare. Startup-urile acceptate vor beneficia de sprijin adaptat nevoilor specifice de dezvoltare și lansare pe piață, pentru a crește și genera venituri rapid. A două etapă se va încheia în septembrie, cu prezentări în fața unor investitori asociați programului. Anul acesta, echipa de mentori din cadrul Spherik numără peste 30 de persoane, incluzând investitori, oameni de afaceri și specialiști în tehnologie.

Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Fiind o organizație non-profit, Spherik nu ia din acțiunile fondatorilor, ci facilitează accesul la investiții pentru 3,14% din suma primită de startup-uri în primul an. Procentul primit de la startup-uri este reinvestit în programe și contribuie la creșterea firmelor de profil din România. Programului de accelerare i s-au alăturat, ca parteneri, și companiile internaționale KPMG, Google, Microsoft și GTS Telecom.

Articole din aceeasi categorie