Spectacol de teatru pentru copiii Mociului

După excepționalele evenimente cultural – artistice desfășurate în vara acestui an cu prilejul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Teatru și aniversarea celor 70 de ani de activitate a Teatrului Aureliu Manea din Turda, care au zile de sărbătoare pline de armonie și culoare, teatrul din Turda își continuă programele scenice la sediu și în deplasare.
Respectând și onorându-și angajamentul asumat în 2017 prin Programul implementat sub genericul ,, Spectatorii de mâine’’, artiștii turdeni au prezentat până acum peste 100 de spectacole pentru copii și tineret la sediul instituției și în numeroase orașe și comune din județ și țară.
Ultimul din aceste evenimente s-a consumat, marți, pe scena Case de cultură din Mociu, unde sala a fost plină de copii și școlari dornici să vadă nu doar o piesă de teatru pe placul lor, ci și o trupă de actori profesioniști de valoare.
Din scurtul dialog purtat cu actorul Cătălin Grigoraș, directorul teatrului turdean, am reținut că acest program angajat în 2017, are o largă paletă de manifestări în a forma spectatorii de mâine, în a-i obișnui cu programele cultural – artistice interactive, prin consolidarea deprinderilor și acomodarea cu stimulii artistici.
Pentru cei mici, în acest an, au fost prezentate piesele de teatru cu binecunoscutele povești: Punguța cu doi bani, prezentată și la Mociu, în regia regizorului sătmărean, Andrei Mihalache, apoi piesele Scufița roșie, Capra cu trei iezi, Degețica, Îndrăgostiții din Ancara și Ultima haltă în paradis.
În 2019, vor fi promovate spectacole din programa școlară, neputând lipsi din repertoriu Harap alb, Schițele lui Caragiale și Ion, acestea fiind doar primele piese ce vor îmbogăți repertoriul trupei turdene ce v-a desfăta copii și…spectatorii de mâine
D. VATAU

Articole din aceeasi categorie