Spaţii complet renovate şi modernizate la Clinica Pediatrie III din Cluj-Napoca

Opt saloane cu 24 de paturi de internare ale Clinicii Pediatrie III din Cluj-Napoca au fost modernizate cu sprijinul asociaţiilor Beard Brothers şi Rotaract Visio. Cele două asociaţii s-au ocupat de strângerea de fonduri necesare renovării şi s-au îngrijit ca lucrările să se desfăşoare în bune condiţii. În acelaşi timp, proiectului i s-au alăturat asociaţia Life Education for All şi Fundatia Pro Clinica Pediatrie III, costurile finale depăşind 55.000 de euro.
Cele opt saloane reabilitate sunt situate la nivelul etajului II al Pavilionului I, zonă în care sunt internaţi anual cca. 1.380 de copii, aproximativ 30% din numărul total de pacienţi ai clinicii. În cadrul investiţiei au mai fost renovate grupurile sanitare existente şi au fost înfiinţate grupuri sanitare noi.
De asemenea, urmărindu-se respectarea standardelor medicale şi asigurarea unor condiţii de cazare corespunzătoare anului 2018, s-a montat parchet pe pardoseală şi pereţi, au fost înlocuite uşile şi s-au refăcut geamurile deteriorate, s-a refăcut instalaţia electrică, s-au montat prize electrice la fiecare pat şi lămpi de veghe în saloane. Totodată, fiecare salon este, acum, dotat cu televizor conectat la televiziune prin cablu, dulapuri pentru pacienţi şi frigidere, fiind achiziţionate pături, perne şi lenjerie de pat. Nu în ultimul rând, a fost refăcută instalaţia de furnizare a oxigenului, paturile sunt dotate cu prize pentru oxigenoterapie şi administrarea medicaţiei inhalatorii iar secţia a fost înfrumuseţată cu picturi realizate de către voluntari.
‘’În contextul în care Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unitate medicală cu o adresabilitate semnificativ ridicată şi vizibilitate internaţională, deserveşte interesele părinţilor şi ale copiilor din peste 35 de judeţe ale ţării, având anual internaţi aproximativ 4.500 de copii, s-a considerat demararea lucrărilor de renovare ca fiind mai mult decât necesară şi justificată de starea clădirii, veche şi revendicată. În acest sens, în vederea asigurării unor condiţii civilizate de internare şi întrucât, potrivit legislaţie în vigoare, instituţiilor publice le este interzis să investească în clădiri revendicate, conducerea clinicii a solicitat sprijinul comunităţii locale’’, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj.

C.P.

Articole din aceeasi categorie