Software-ul clujean anti-fake news TrustServista, în finala celor mai inovative startp-uri media din lume

International Trade Association for Broadcast & Media Technology (IABM), cea mai mare organizație pentru producători de tehnologii media din lume, a selectat soluția software românească TrustServista în finala celor mai inovative startup-uri media.

Startup-ul clujean Zetta Cloud, care dezvoltă aplicația de analiză și verificare automată a știrilor on-line TrustServista, lansată în acest an după o finanțarea a Google DNI, va avea ocazia de a concura alături de alte două startup-uri software din domeniul media în cadru conferinței anuale a IABM, care va avea loc în 30 noiembrie la Londra.
IABM, care are în componență companii de tehnologie pentru domeniul broadcast și media, totalizând peste 80% din veniturile globale ale industriei, organizează în fiecare an o conferință care a duce laolaltă peste 300 din cei mai importanți directori ai industriei. Cu această ocazie, într-un format de tip Arena Leilor, un juriu format din cei mai renumiți directori din domeniu vor alege un start-up dintr-o listă de trei finaliști, pentru a deveni membru al prestigioasei asociații din care mai fac parte și Associated Press, Annova (partner tehnologic al Zetta Cloud), Arvato Bertlesman, Bosch, BroadCast Asia, British Telecom, Cannon, Cisco, Dell, Dalet, Intel, IBM sau Sony.
În cazul câștigării competiției, Zetta Cloud ar deveni prima companie românească membră a International Trade Association for Broadcast & Media Technology (IABM).
Compania clujeană Zetta Cloud, care a realizat TrustServista, susţine că aceasta este prima soluție software din lume care poate determina gradul de încredere al știrilor on-line, originea informației folosită în articole și înțelege legăturile semantice dintre articole folosing algoritmi de Inteligență Artificială, Procesare Naturală de Limbaj și Analiză Semantică.

Articole din aceeasi categorie