Software gratuit pentru ONG-uri

Comunitatea de developeri Fullstack Cluj organizează, în perioada 16-18 noiembrie, un hackathon adresat nu doar programatorilor, ci și ONG-urilor, care au şansa de a obţine gratuit un website, o aplicație sau o funcționalitate pe platforme deja existente.

Evenimentul Fullstack Cluj Hackathon introduce anul acesta categoria Pro Bono, gândită ca un spațiu de întâlnire între organizații și specialiști software din Cluj-Napoca. Astfel, orice ONG care nu are resursele necesare pentru a-și dezvolta un website, o aplicație sau o funcționalitate pe platforme deja existente, poate aplica pentru a primi servicii software pro bono.

Pentru a benbeficia de aceste facilităţi, organizațiile trebuie să se înscrie pe site-ul Fullstack Hackathon (https://hackathon.fullstackcluj.ro/) cu orice tip de proiect software – website, aplicație, funcționalitate. Cerințele tehnice sunt analizate de organizatori, care vor stabili componența finală a echipelor responsabile de fiecare proiect şi care vor fi formate din cel mult 4 membri. În cadrul hackathonului, programatorii vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a dezvolta, pro bono, proiectele asignate.

ONG-urile care doresc să profite de această oportunitate sunt așteptate să transmită specificațiile tehnice ale proiectelor prin formularul de aplicație de pe platforma Fullstack Hackathon. Mai multe detalii legate de eveniment, sunt disponibile pe pagina de Facebook Fullstack Cluj (https://www.facebook.com/FullStackCluj/), la adresa de email ioana.budai@around25.com sau la numărul de telefon 0727203735.

Articole din aceeasi categorie