Social democraţii îi cer explicaţii lui Tişe pe tema declaraţiei de avere

Social democraţii clujeni îi solicită preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, să explice de ce în declaraţia de avere aferentă anului 2014 nu apare suma de 225.000 euro provenită din vânzarea unui teren. „Având în vedere că preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, dl. Alin Tişe, este din nou în centrul unui scandal mediatic, acesta fiind audiat de procurorii DIICOT Alba Iulia în 2016 după ce a vândut un teren unui proxenet, conform celor apărute în presa naţională, îi solicităm un răspuns la următoarea întrebare, pentru a îndepărta orice urmă de îndoială cu privire la acest subiect: domnule preşedinte Alin Tişe, de ce în declaraţia dumneavoastră de avere din anul 2014 nu apar cei 225.000 euro (primiţi CASH) proveniţi din vânzarea respectivului teren?’’, întreabă PSD. Presa centrală a prezentat în această săptămână că numele preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, apare într-un dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi membri ai unei reţele de proxenetism.
Mai exact, se arăta că Alin Tişe a vândut în 2013 un teren din Cluj-Napoca situat pe strada Romul Ladea către proxenetul Cristi Boitor, care i-a dat şefului CJ Cluj suma de 225.000 euro într-o pungă.
Alin Tişe a declarat presei că nu a fost o relaţie de afaceri ci doar a vândut un teren către nişte tineri. ‘’Nu sunt eu vinovat pentru ce a făcut Boitor. Nu mi s-a părut nimic în neregulă că au plătit cash pentru că era vorba despre trei persoane care doreau să facă investiţii imobiliare’’, a spus Tişe.
Precizăm că până în mai 2015 plăţile pentru tranzacţiile imobiliare se puteau face şi cash. De atunci însă, ce depăşeşte suma de 50.000 de lei nu se poate plăti decât prin cont bancar.
C.P.

Articole din aceeasi categorie