Slujbe în Covasna pentru tinerii din Cluj-Napoca

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna va oferi peste 280 de locuri de muncă la Bursa pentru studenţi care va fi organizată joi, 20 iunie, la BT Arena din Cluj.

„Oferim toată gama, de la administrator financiar, asistent medical generalist, designer grafică, consilier juridic, contabil, funcţionar în administraţie, managementul afacerilor, lucrător în domeniul turismului, etc”, a declarat Kelemen Tibor, directorul AJOFM Covasna. El a mai spus că, din punctul său de vedere, există foarte multe motive pentru care un tânăr ar putea fi tentat să se stabilească în judeţul Covasna, chiar dacă salariile sunt, în general, mai mici decât în alte judeţe.

De remarcat că rata şomajului în judeţul Covasna a ajuns, oficial, la 3%, multe dintre persoanele fără locuri de muncă nemaifiind interesate să se înregistreze şi să solicite indemnizaţie de şomaj. „Ajutorul de şomaj în momentul de faţă este de 400 de lei. (…) Mulţi spun că nu are rost să te înregistrezi în şomaj pentru 400 de lei pe lună. (…) Nu se mai înregistrează pentru că trebuie să facă hârtii pentru 400 lei şi poate poimâine îşi găsesc o slujbă”, a afirmat Kelemen Tibor.
Şi Primăria Sfântu Gheorghe va participa la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi din Cluj-Napoca pentru a-şi prezenta oportunităţile de angajare, dar şi avantajele de a locui în acest oraş. „Eu cred că pentru acei tineri care doresc să-şi întemeieze o familie, Sfântu Gheorghe este un loc ideal. Sunt oraşe mult mai moderne, sunt oraşe mai frumoase, cu viaţă de noapte mai aglomerată, dar pentru cineva care vrea să-şi întemeieze o familie, eu zic că Sfântu Gheorghe este locul ideal. Acesta a fost şi conceptul nostru acum 10 ani. Am spus că vrem să facem din Sfântu Gheorghe un oraş unde o familie tânără poate să crească doi, trei copii (…) Este un oraş curat în care se poate trăi în siguranţă, în care există ofertă culturală foarte variată şi posibilităţi de petrecere a timpului liber şi nu în ultimul rând instituţii de învăţământ foarte bune.”, a afirmat primarul Antal Árpád.
Primăria Sfântu Gheorghe a iniţiat mai multe programe menite să îi determine pe tinerii plecaţi în ţară ori străinătate să revină pe meleagurile natale, printre acestea numărându-se programul „Hai acasă”, prin care tinerii pot primi gratuit terenuri pentru construirea de locuinţe, dar şi programul „Sepsinet”, o platformă online care prezintă poveştile celor care au decis să revină acasă.

Articole din aceeasi categorie