Slow Food on Campus promovează bucătăria tradiţională transilvăneană

Miercuri, 11 aprilie, în Amfiteatrul Bleumarin din incinta Institutului de Ştiinţele Vieţii din cadrul USAMV Cluj vor avea loc conferinţele Slow Food on Campus – „Repere istorico-tradiţionale şi geografia bucătăriei din Transilvania”, susţinută de lect. dr. Adriana Păucean şi „The new mediteraneean cuisine – Maximizing the potential of Transylvanian cuisine”, susţinută de visiting fellow Paul Bloomfield, de la Universitatea Oxford Brookes, Marea Britanie.

Potrivit celor anunţate de lect. dr. Cristina Bianca Pocol, Slow Food on Campus este un proiect al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în parteneriat cu Slow Food Cluj Transilvania, „misiunea lui fiind să informeze viitorii specialişti în agricultură şi medicină veterinară despre filozofia slow food, axată, printre altele, pe conservarea biodiversităţii, alternativele de viaţă sănătoasă, respectul pentru resursele de hrană şi ecologie”. „În acest dialog neconvenţional, dar construit pe structura conferinţelor academice, între cei doi entuziaşti specialişti în arta culinară transilvăneană, miza o va reprezenta recîştigarea respectului pentru tradiţia culinară românească prin explorarea diversităţii şi a ineditului său” – precizează lector dr. Cristina Bianca Pocol.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare