Sindicaliştii din Sănătate s-au săturat de bolile sistemului medical românesc

Deficitul cronic de personal cu care se confruntă sistemul sanitar românesc, salariile mici, indiferenţa ministerului de resort şi proiectul Legi a Sănătăţii sînt cîteva dintre motivele care au determinat sindicatul Sanitas să declanşeze ample manifestări de protest.

Pichetarea zilnică, timp de 2 săptămîni, a Ministerului Sănătăţii este prima acţiune de protest a sindicaliştilor de la Sanitas, la care vor participa reprezentanţi din toată ţara, celor din Cluj fiindu-le rezervată ziua de 16 mai. Din Cluj vor pleca la Bucureşti, cu 2 autocare, 100 de persoane, care vor maniofesta împreună cu colegi din alte judeţe. Dacă această acţiune nu va avea rezulatele scontate, sindicaliştii sînt decişi să organizeze un miting, urmat de un marş de protest şi de o grevă generală. Dar să vedem care sînt principalele nemulţumiri ale sindicaliştilor.

Peste 1.800 de posturi vacante în spitalele clujene

Peste 45.000 de posturi sînt vacante în sistemul sanitar românesc la nivel naţional, peste 1.800 dintre acestea fiind în unitaţile sanitare din judeţul Cluj, unde se lucrează cu un personal sub normativele legale în vigoare. Conform reprezentanţilor sindicatului Sanitas, cel mai mare deficit de personal, de circa 700 de persoane, se înregistrează la Spitalul Clinic Judeţean, în special în secţiile de chirurgie, urgenţă şi terapie intensivă. Nici alte spitale nu stau mai boine la acest capitol, spre exemplu la Chirurgie I fiind sub 50% din personalul prevăzut de normativele în vigoare, iar la Infecţioase sub 40%. Sitauţia se agravează pe zi ce trece, tot mai multe cadre medicale părăsind ţara. Ştefan Roman, preşedintele Sanitas Cluj afirmă că doar de la începutul anului peste 100 de medici şi mai multe sute de asistenţi au solicitat certificatul de conformitate (necesar pentru angajarea peste hotare).

Salarii mici şi foarte mici

Deblocarea de urgenţă a posturilor vacante este doar una dintre revendicările sindicaliştilor, altele referindu-se la lipsa dialogului cu Ministerul Sănătăţii şi revenirea la nivelul salarial din iunie 2010, înainte de tăierea salariilor cu 25%. De asemenea, Sanitas slocită renunţarea la prevederea, conform căreia o unitate sanitară poate aloca pentru salarii maxim 70% din suma contractată cu Casa de Asigurări de Sănătate. Ştefan Roman afirmă că unităţile sanitare mai au şi alte venituri (din încasări proprii, din prestaţii efectuate pentru alte unităţi sanitare, din programele de sănătate etc), prestaţiile fiind efectuate de acelaşi personal, dar nefiind remunerate. De menţionat că, în prezent, media salarială în sistemul sanitar este în jur de 250 de euro. Spe exemplu, o asistentă aflată în pragul pensiei primeşte, net, circa 1.300, iar un medic rezident în anul I, în jur de 750 lei.

Misterioasa Lege a Sănătăţii

Nu în ultimul rînd Sanitas solicită stabilirea unui acord referitor la principiile care vor guverna noua Lege a Sănătăţii şi contestă primul articol al acestei legi, în care se prevede ca spitalele să se poată transforma în fundaţii. Reprezentanţii Sanitas consideră că această prevedere poate duce, în scurt timp, la grave neajunsuri cu repercursiuni directe asupra pacienţilor, şi solicită menţinerea unităţilor sanitare de stat, cu finanţare de la Casele de Asigurări de Sănătate, cu contribuţia statului român. În acest sens, Sanitas a demarat o acţiune de strîngere de semnături, de la angajaţii din sistem, dar şi de la pacienţi, pentru a contesta această prevedere.

Să mai amintim că sindicaliştii se plîng şi de proasta funcţionare a site-ului Ministerului Sănătăţii, unde este prezentat proiectul Legii Sănătăţii, care se află în dezbatere publică, proiect care nu poate fi consultat.

Viorel DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare