Sindicaliştii de la aeroport, din nou “în război” cu Consiliul Judeţean

Sindicaliştii de la Aeroportul Internaţional Cluj “Avram Iancu” au ieşit din nou în stradă pentru a protesta faţă de modul în care au fost numiţi trei membri în Consiliul de Administraţie al instituţiei. Ei au cerut respectarea legii şi anularea în contencios administrativ, de către prefectul judeţului Cluj, a deciziei de numire.
Totodată, sindicaliştii au protestat şi faţă de faptul că bugetul instituţiei nu a fost încă adoptat. Potrivit acestora, următoarea acţiune planificată va avea loc în 14-15 mai în Piaţa Unirii, unde ar urma să vină 250 de persoane.
În replică, forul Județean Cluj a cerut  public conducerii Aeroportului Internațional Cluj și conducerii Sindicatului Independent al Aeroportului, “să înceteze presiunile la adresa instituțiilor publice”. Totodată, reprezentanţi CJ au  solicitat încetarea transmiterii de informații “false sau trunchiate” cu scopul de a favoriza un anumit grup de persoane.

De asemenea, ei au făcut mai multe precizări:

“1. Membrii Consiliului de Administrație au fost numiți legal de către Consiliul Județean în baza art. 64 din OUG 109 din 2011.

2. Bugetul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj nu a fost votat deoarece forma înaintată Consiliului Județean în luna martie, a.c., este considerată a fi falsificată față de cea aprobată de Consiliul de Administrație în luna februarie.

3. Consiliul de Administrație nu a respins măririle salariale propuse de către Sindicatul Aeroportului. Amânarea aprobării s-a datorat exclusiv conducerii aeroportului care nu a pus la dispoziția Consiliului de Administrație documentele justificative care trebuie să stea la baza negocierii măririlor salariale.

4. Vânzarea Aeroportului Internațional Cluj este o informație totalmente falsă(…).

5. Toate aceste acțiuni subversive nu vizează altceva decât amânarea punerii în aplicare a prevederilor legale ale OUG 109 din 2011 privind procedura de selecție și numire pe contract de mandat a directorului general și a membrilor directoratului aeroportului, cu scopul păstrării controlului abuziv asupra întregii regii”.

Articole din aceeasi categorie