Simpozion și concurs „România Centenar”, la Grădinița „Paradisul Piticilor” din Dej

Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul Piticilor” din Dej a finalizat, săptămâna trecută, activitățile desfășurate în cadrul simpozionului și concursului local „România Centenar”, organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, sub egida Ministerului Educației Naționale.

Cu acest prilej,  a avut loc și prezentarea expoziției cu lucrările tematice realizate de copiii din grădinițele dejene, din comunele arondate Dejului și din Cluj.

Activitatea proiectului a fost coordonată de directorul instituției, prof. Lucreția Iftimi, realizarea acestuia implicând toate cadrele didactice, alături de principalii săi promotori, profesorii: Flavia Borodi, Lucia Gavrea și Ioana Mălai.

La eveniment, alături de copii, profesori și invitați, au fost prezenți, de asemenea, primarul Costan Morar, împreună cu prof. Gheorghe Giurgiu, șeful Comisiei cultură-învățământ, din cadrul Consiliului local Dej.

Având ca beneficiari în primul rând copiii din învățământul preșcolar, simpozionul-concurs „România Centenar” s-a centrat pe ideea că educația patriotică a celor mici începe cu elementele de bază, cum ar fi respectul pentru țară și valorile sale. Și, așa cum sublinia directorul grădiniței, Lucreția Iftimi: „În învățământul preșcolar, când le trezim copiilor interesul pentru istoria, cultura, tradițiile și obiceiurile românești, apare inevitabil și sentimentul de mândrie națională. România are o mulțime de valori și bogății, care trebuie arătate și explicate copiilor. Astfel, ei învață să aprecieze ceea ce au și să se simtă mândri că au avut șansa să se nască aici. Dacă reușim să îi facem pe copii cu adevărat interesați de tradițiile și cultura noastră, ei vor învăța să le prețuiască și să le ducă mai departe din dragoste și nu din obligație”.

Simpozionul s-a încheiat cu un mini-spectacol de poezii și cântece patriotice susținute de grupele mari și mici ale grădiniței. La final, corul cadrelor didactice de la Grădinița „Paradisul Piticilor” a interpretat două piese muzicale vibrante („Românie, țară veche” și „Doamne, ocrotește-i pe români”), cea din urmă având-o ca solistă pe interpreta de muzică populară Daniela Toderean.

Felicitări tuturor pentru această activitate, iar micuții care au desenat și pictat stegulețele tricolore sperăm să își păstreze zâmbetul, pentru ca, atunci când vor fi mari, să poată spune din toată inima: „La mulți ani România!”

M. Vaida

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *