Simpozion „Gheorghe Moceanu” şi inaugurarea unei noi baze sportive la Iclod

Edilii comunei Iclod au din nou cu ce să se laude (oare a câta oară, în ultimii 7 ani?!). Zilele trecute, pe  o căldură tropicală, pe Iclod Arena (da, comuna de pe Someş  are şi aşa ceva, nu numai Clujul!) a avut loc inaugurarea oficială a noului teren multifuncţional amenajat, prin grija Primăriei, în vecinătatea Gării CFR, acolo unde acum trei ani s-a dat în folosinţă şi modernul stadion pe modelul bazei de la Chiajna, unde evoluează şi echipa locală de liga a I-a, Concordia.

Iată că la Iclod nu numai fotbalul se bucură de popularitate, ci şi alte discipline sportive. De astă dată s-a inaugurat terenul de baschet, suprafaţa dedicată tenisului cu piciorul şi aparatură fitness în aer liber. Dotări ca şi în marile metropole occidentale! Încet-încet şi Iclodul se aliniază acestor baze sportive moderne.

Imediat după inaugurare, consilierii locali, în frunte cu primarul Emil Pârţoc, au şi  încercat noul teren multifuncţional. Au fost prezenţi şi invitaţii celui de al VIII-lea Simpozion „Gheorghe Moceanu”, care au rămas şi ei uimiţi de aceste realizări frumoase ale administraţiei locale. Și dacă tot am amintit de oaspeţi, să spunem că pe   Iclod Arena s-au desfăşurat lucrările simpozionului dedicat primului profesor de educaţie fizică şi scrimă din România, Gheorghe Moceanu, născut în satul Orman, localitate componentă a comunei Iclod. Lucrările simpozionului au fost deschise de primarul comunei Iclod, Emil Pârţoc, care a salutat invitaţii, printre care i-am zărit şi pe inspectorul şcolar Cristian Potoră, prof. univ. Simona Tache, de la catedra de fiziologie din cadrul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, şi pe prof. univ. dr. Traian Bocu, acesta prezentând un material sinteză referitor la cele şapte ediţii derulate ale simpozionului. Au mai fost prezente cadre didactice de specialitate din zona Clujului şi de pe Valea Someşului Mic. Cu toţii au fost salutaţi de directoarea Şcolii Gimnaziale Iclod, prof. Liana Dobocan, o unitate de învăţământ unde sportul ocupă un loc important în educaţia cotidiană a elevilor.

În cadrul simpozionului fost susţinute nu mai puţin de 10 lucrări metodico-ştiinţifice legate de personalitatea lui Gheorghe Moceanu, dar şi despre noutăţile procesului instructiv-educativ din domeniul educaţiei fizice şi mişcării sportive. Cu ocazia acestei întâlniri a specialiştilor din sfera educaţiei fizice, pe Iclod Arena s-au desfăşurat demonstraţii sportive ale copiilor din mediul rural, la handbal şi fotbal, urmărite cu interes de asistenţa aflată pe marginea suprafeţei de joc de o calitate ireproşabilă (multe oraşe mari nu au dotări sportive de aşa calitate şi funcţionalitate!). Au mai avut loc meciuri de futnet, campionat destinat cadrelor didactice.

Imediat după darea în funcţiune al noului teren, copiii şi tinerii comunei Iclod au luat cu asaltat baza sportivă, unde în perioada următoare vor fi organizate primele competiţii oficiale şi amicale, iar Primăria va purta grija întreţinerii acesteia.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie