Simpozion de medicină de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică organizat în premieră la Cluj

Clujul găzduieşte în zilele de vineri şi sâmbătă, 10 şi 11 noiembrie a.c., Simpozionul de Medicină de Urgenţă şi Terapie Intensivă Pediatrică.

Reprezentând o premieră absolută pentru România, evenimentul a fost organizat de Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, unitate medicală care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Iuliu Haţieganu” şi Asociaţia de Studiu Interdisciplinar în Domeniul Medicinei de Urgenţă (ASIDU).

,,Suntem deosebit de onoraţi de faptul că această conferinţă, organizată în premieră naţională şi care reuneşte cei mai buni specialişti din ţară, are loc la Cluj. E o reconfirmare a valorii şcolii medicale clujene, a profesionalismului medicilor clujeni şi a interesului acestora pentru teme de maximă actualitate. Simpozionul constituie un bun prilej pentru schimburi de experienţă şi pentru a identifica soluţii de îmbunătăţire continuă a actului medical pediatric.”, a declarat preşedintele Consiliului judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Conferinţa ce are ca principală temă ,,Copilul instabil hemodinamic – Particularităţi de abordare în urgenţă şi terapie intensivă” şi se adresează atât medicilor cât şi asistenţilor medicali, cuprinzând o serie de prelegeri şi ateliere demonstrative cu caracter practic.

Subiectele sunt prezentate de lectori – invitaţi ce îşi desfăşoară activitatea în cele mai mari spitale din ţară, respectiv Cluj, Bucureşti, Timişoara, Mureş şi Iaşi. Ele abordează aspecte legate de evaluarea şi monitorizarea copilului instabil hemodinamic, diagnosticul şi tratamentul precoce al şocului la copil, rolul investigaţiilor imagistice în diagnosticul şocului la copil. Totodată, în cadrul simpozionului sunt dezbătute şi o serie de aspecte referitoare la particularităţile şi dificultăţile ce pot apărea în cadrul procedurii de transfer a copilului cu instabilitate hemodinamică.

Articole din aceeasi categorie