Siguranța iubitorilor muntelui, în atenția jandarmilor montani clujeni

Turiștilor care vor face drumeții montane în perioada mini-vacanței de Rusalii, jandarmii montani clujeni le recomandă să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spații neamenajate și să fie echipați adecvat (bocanci, un rucsac cu strictul necesar).

De asemeni, jandarmii montani clujeni atenționează turiștii: să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acțiuni neconforme cu protejarea acestuia; să nu aprindă focul în locurile neamenajate; să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor.

Turiștii mai sunt sfătuiți să nu intre cu autoturismele în zonele marcate; să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu; să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice.

În caz de nevoie, turișii sunt atenționați să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane (apelând numărul unic de urgență 112), specificând: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor și locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

M. T.

Articole din aceeasi categorie