Siguranță aeriană la Festivalul Untold

Pe timpul desfășurării festivalului UNTOLD, un echipaj al Inspectoratului General de Aviație al MAI, cu un elicopter tip EC-135 cu FLIR (sistem de observare electro-optic pe timp de zi și de noapte), a survolat zona municipiului Cluj-Napoca, având misiunea de a monitoriza și transmite în timp real datele și imaginile necesare pentru buna desfășurare a acestui eveniment.

Personalul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a asigurat suportul din punct de vedere al traficului aerian și al comunicațiilor, astfel încât misiunea să se poată desfășura în deplină securitate aeronautică.

Rolul imaginilor transmise live din elicopter în Centrul Operațional a fost ca acestea să poată fi vizualizate de forțele de ordine pentru aplicarea măsurilor de ordine și siguranță publică ce se impun. astfel încât festivalierii să fie în siguranță și să se bucure de momente magice la Cluj-Napoca.

De asemeni, un reprezentant al Poliței Rutiere Cluj a supravegheat traficul rutier din elicopter, astfel încât a transmis în timp operativ structurilor din teren zonele în care acesta prezintă valori crescute și a îndrumat echipajele de poliție pentru fluidizare.

Articole din aceeasi categorie