Sesiune cu proteste

Sesiune. Cuvinte cheie: stres, nopţi nedormite, caiete şi foi peste tot. Ei bine, semestrul acesta, sesiunea s-a sincronizat perfect cu explozia românilor şi trezirea la realitate. Astfel, dacă dimineaţa, la micul dejun şi la amiază, la prânz, servim CARTE, seara, schimbăm meniul cu patriotism. „Să nu vă fie frică, studenţii se ridică!”.

Nu şi-au imaginat că prin acestă lege (amnistiei şi graţierii), adoptată pe furiş, vor deştepta românii din somnul cel de moarte. Ne-au subestimat. Au crezut că totul va fi ca până acum, că vom închide ochii, ne vom astupa urechile şi vom pleca din nou capul. Dar nu, Totul are o limită. Au crezut că toţi suntem ca ei şi ne vor putea cumpăra cu măriri de pensii şi salarii. Dar românul nu e aşa! El alege dreptatea şi valorile morale în detrimentul banilor. Au crezut că au câştigat războiul, dar alegerile au fost doar o bătălie. Războiul îl va câştiga poporul!

Ziua, examene, iar seara iubire pentru patrie. Protestăm şi luptăm pntru tine, iubită Românie! Puterea, energia şi speranţa e la noi. „Bucureşti, nu uita: Clujul e de partea ta!”. Împreună suntem mai puternici. Solidaritatea de care neamul românesc a dat dovadă e uluitoare. În fiecare oraş din ţară răsună vocea românului care cere ABROGARE, întocmai cum în urmă cu 27 de ani, românii cereau LIBERTATE. Scena vieţii este aceeaşi, itinerariul este acelaşi, doar recuzita şi persoanjele s-au schimbat.

Suntem mulţi. Basarabenii, fraţii noştri de peste Prut, sunt cu noi. Sângele apă nu se face, chiar dacă Dodon şi ai săi încearcă să ne despartă. Bulgaria este cu noi. Europa este cu noi. Diaspora este cu noi. Cu toate că au părăsit România pentru o viaţă mai bună, sufletul lor a rămas aici.

Sesiunea e pe sfârşite. Am rezistat. Bătălia continuă! Revoluţia studenţilor abia acum începe. De la Haşdeu până la Economica, toţi studenţii suntem alături de România noastră care, dacă ar putea vorbi, ar spune aşa: „Mai am un singur dor, nu mă lăsaţi, vă rog, să mor!” (Călin Goia, solistul trupei Voltaj, piesă-manifest dedicată protestelor).

Articole din aceeasi categorie