Servicii stomatologice gratuite pentru clujenii cu venituri reduse

Primăria Cluj-Napoca a relansat programul stomatologic pentru persoanele şi familiile vulnerabile, marginalizate social sau expuse riscului marginalizării şi excluziunii sociale, anunţă primarul Emil Boc pe pagina sa de socializare, precizând că prin acest program, municipalitatea urmăreşte îmbunătăţirea stării de sănătate a clujenilor aflaţi în aceste situaţii de viaţă. Potrivit edilului, programul este derulat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. „Până la mijlocul lunii iunie a.c. au fost depuse 186 de cereri pentru accesarea serviciilor stomatologice din program. 177 au fost aprobate, au fost întocmite adeverinţele de includere în program, iar peste 70 de persoane s-au prezentat în prima parte a anului la UMF Cluj-Napoca. Pentru 46 de pacienţi au fost finalizate intervenţiile stomatologice”, arată Boc.
Primarul precizează că beneficiarii programului „Promovarea sănătăţii orale prin creşterea accesibilităţii populaţiei defavorizate la servicii de stomatologie” trebuie să aibă domiciliul în Cluj-Napoca şi să se încadreze în una dintre următoarele categorii sociale: pensionari (limită de vârstă, de invaliditate) ale căror venituri cumulate din pensii şi alte drepturi de asigurări sociale nu depăşesc 1000 lei; persoane cu dizabilităţi, încadrate în grad de handicap grav şi accentuat; şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj de până la 700 lei şi şomeri neindemnizaţi, aflaţi în evidenţele AJOFM Cluj; persoane fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală (D.A.S.M. Cluj-Napoca), care beneficiază de venit minim garantat, alocaţie de susţinere a familiei, masă la cantina de ajutor social, în condiţiile legii.
Totodată, Emil Boc subliniază că persoanele cărora se adresează proiectul beneficiază de servicii medicale prevăzute în pachetul minimal şi pachetul de servicii medicale de bază în ambulatoriul de specialitate pentru medicină dentară, conform legislaţiei în vigoare, precizând că mai multe informaţii sunt publicate pe www.dasmclujnapoca.ro.

A.S.

Articole din aceeasi categorie