Senatorul Nicoară relansează ideea realizării unui tren suspendat la Cluj-Napoca

Senatorul clujean readuce în discuţie propunerea de a se realiza la Cluj-Napoca un tren suspendat (monorai-ul) ca soluţie la problema traficului din oraş. Această idee a fost lansată de liberal şi în 2012 când a candidat la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Nicoară calculase că linia ar urma să aibă 10 kilometri şi să coste, cu staţii şi trenuri, circa 30 de milioane de euro. După revenirea lui Emil Boc în fruntea primăriei a fost prevăzut un studiu de prefezabilitate pentru monorai însă acesta nu s-a mai realizat. Acum Marius Nicoară spune că trenul suspendat ar fi cea mai eficientă variantă pentru eliberarea oraşului.
‘’Municipiul Cluj-Napoca este din păcate din ce în ce mai sufocat de trafic iar varianta monorai-ului cred, în continuare, ca ar fi cea mai eficientă pentru eliberarea oraşului. Din nou mă raportez la oraşul german Wuppertal, pentru că din punct de vedere geografic, se aseamănă cu municipiul Cluj-Napoca. Avem Someşul, înconjurat de dealuri şi este varianta ideală pentru a ne gândi tot mai serios la implementarea acestui sistem de transport în comun. Readuc în spaţiul public acest proiect şi aştept să veniţi şi dumneavoastră cu păreri, dacă este sau nu necesar pentru decongestionarea traficului. Această părere mi-a fost împărtăşită şi de domnul viceprimar Dan Tarcea pe vremea când era consilier local şi sunt sigur că şi astăzi sustine un astfel de proiect’’, spune senatorul Marius Nicoară.
Relansarea de către liberal a ideii privind trenul suspendat vine după ce în ultimele luni s-a vorbit tot mai mult despre necesitatea construirii unui metrou la Cluj-Napoca. Ideea metroului a fost vehiculată de primarul Emil Boc precum şi de viceprimarul Dan Tarcea iar social-democraţii au demarat o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea acestui proiect. Nicoară spune însă că trenul suspendat este mult mai popular şi mai uşor de realizat.

C. PURIŞ

Articole din aceeasi categorie