Seminar: Pescuitul sportiv – Pasiune, biodiversitate și antreprenoriat

În organizarea Facultății de Zootehnie și Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj-Napoca, vineri, 2 martie, se va desfășura, la Cluj-Napoca, primul seminar din România dedicat pescuitului sportiv.

„Pescuitul sportiv – pasiune, biodiversitate și antreprenoriat” este primul seminar în care pescarii sportivi, cercetătorii și antreprenorii din domeniu vor sta față în față. Invitații vor prezenta situația actuală a pescuitului sportiv din trei perspective: pasiunea comună pentru pescuit și natură, conservare și biodiversitate, și antreprenoriat în domeniul pescuitului sportiv – precizează organizatorii.

Potrivit acestora, obiectivul principal al reuniunii este „aducerea în actualitate a problematicii pescuitului sportiv, privind aspectele legislative, etice și de conservare a biodiversității acvatice”. În acest sens, vor fi susținute prezentări având ca tematică situația ihtiofaunei românești, factorii limitativi și metodele de reducere a impactului acestora (activități antropice, braconaj, microhidrocentrale, populări necontrolate). ”Prin acest seminar ne propunem creșterea interesului în dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale absolvenților noștri și integrarea lor pe piața muncii. Vor fi prezentate modele de afaceri în domeniul pescuitului sportiv și a domeniilor adiacente acestuia: fabricarea și comercializarea nadelor de pescuit, echipamente și costume destinate pescuitului și drumețiilor în natură, posibilități de cartare a amenajărilor piscicole și a apelor naturale cu ajutorul dronelor”, declară organizatorul evenimentului, șef lucrări dr. Daniel Cocan, de la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Seminarul se va desfășura între orele 9:00-14:00, la USAMV Cluj-Napoca, în Amfiteatrul „Regele Ferdinand” (Institutul pentru Științele Vieții). Intrarea liberă.

M. T.

Articole din aceeasi categorie