Seminar de integrare a studenților internaționali ai UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea  de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca,  în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, cu organizațiile studențesti EMSA (English Medical Student Association) și CMC (Corporation Médecine de Cluj), cu Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca, organizează, în perioada 25-27 septembrie, a treia ediție a Seminarului de integrare a studenților internaționali de la secțiile engleză și franceză. Activitățile se vor desfășura în paralel, sub denumirea Pre-rentrée 2017, respectiv Welcoming days 2017.

Acțiunea, dincolo de a spune bun venit studenților admiși în anul I la secțiile cu predare în limbi străine de la Medicină, Medicină dentară, Farmacie și Medicină veterinară, își propune să faciliteze integrarea studenților UMF „Iuliu Hațieganu”, care provin din 30 de țări din întreaga lume și care vor trăi la Cluj într-un context multicultural și plurilingvistic. „Ne dorim ca acest seminar să îi ajute pe tinerii veniți din toate colțurile lumii în efectuarea demersurilor administrative pe care le presupune instalarea la Cluj pentru durata studiilor universitare. Programul cuprinde o Zi a Porților Deschise, cu vizitarea universității noastre, o vizită ghidată o orașului, întâlniri cu decanii facultăților, ateliere de inițiere în limba română și în cultura românească, precum și sesiuni administrative, în care studenții vor primi informații despre permisul de ședere, respectiv înregistrarea rezidenței pe teritoriul României, despre asigurarea locuinței, despre sistemul de sănătate din România precum și alte informații utile. În desfășurarea acestor sesiuni administrative ne bucurăm de sprijinul Serviciului de Imigrări al Județului Cluj, al Casei de Asigurări de Sănătate și al Poliției care deservește campusul universitar” – informează UMF Cluj.

Evenimentul va fi onorat de prezența ambasadoarei Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, și a directorului Centrului Cultural German din orașul nostru, Ingo Tegge.

Ceremonia de deschidere dedicată studenților de la secția engleză va avea loc luni, 25 septembrie, între orele 9:00-10:30, și va fi urmată, între orele 11:00-12:30, de cea dedicată studenților de la secția franceză. Ambele ceremonii se vor desfășura în Aula „Iuliu Hațieganu” (str. Gheorghe Marinescu nr. 23). Cu această ocazie studenților le va fi înmânat «Ghidul studentului internațional», editat în acest an de conducerea Facultății de Medicină, și care cuprinde informații de strictă necesitate pentru acomodarea cu viața academică și a orașului nostru. De asemeni, vor fi familiarizați cu utilizarea aplicației InfoUtil UMF Cluj, destinată furnizării de informații esențiale pentru studenție și pentru viața de zi cu zi în Cluj.

Marți, 26 septembrie, va fi organizată o seara culturală românească, cu spectacol folcloric și al orchestrei studenților mediciniști, iar în 29 septembrie manifestările se vor încheia cu o cină interculturală.

Articole din aceeasi categorie