Semafoare cu buton la trecerile de pietoni

Municipalitatea clujeană continuă acţiunile privind siguranţa pietonilor în trafic. Vineri au fost puse în funcțiune semafoarele de la trei treceri de pietoni de pe strada Corneliu Coposu, nr. 20, la intersecția cu strada Soarelui și la intersecția cu Strada Strungarilor.

Astfel, potrivit iniţiativelor municipalităţii care promovează siguranţa pietonilor în trafic, traversarea se face la cerere, prin acţionarea butoanelor, iar echiparea fiecărei locaţii se face cu stâlpi simpli sau consolă, pe care se montează semafoare pentru vehicule, pietoni şi dispozitive acustice pentru nevăzători.

“Echiparea trecerilor de pietoni este cu butoane, iar cei care doresc să traverseze trebuie să le acționeze. Semaforul va rămâne roșu dacă nu sunt atinse butoanele gri care au fost amplasate pe stâlpii de lângă trecerile de pietoni”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Pentru a creşte siguranţa clujenilor în trafic, municipalitatea urmăreşte să semaforizeze sau să suprailumineze, în timp, toate trecerile de pietoni.

În ce priveşte suprailuminarea trecerilor de pietoni, automatizarea sistemului constă în montarea de senzori de prezenţă pe fiecare stâlp. În cazul în care se află pietoni angajaţi în traversare, nivelul de iluminare este mai ridicat decât cel dat de clasa de iluminat corespunzătoare drumului, urmând ca nivelul de iluminare să fie redus atunci când nu se află niciun pieton pe trecere.

Prin promovarea iniţiativelor de acest fel, Primăria Cluj-Napoca vrea să reducă numărul de accidente şi să asigure un mod sigur de traversare pietonilor.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie