Sectorul serviciilor de afaceri are mii de locuri de muncă disponibile pentru tineri

Asociația Business Service Leaders în România (ABSL) apreciază că există în prezent mii de locuri de muncă disponibile pentru tinerii fără experiență sau cu experiență entry-level, în sectorul serviciilor de afaceri.

Companiile membre ABSL oferă anul acesta câteva mii de locuri de muncă tinerilor aflați în căutarea primului job. Principala cerință pentru aceștia este cunoașterea unei limbi de circulație internațională, dar important este și potențialul pe care angajatorii îl identifică în tineri, curiozitatea și dorința lor de a învăța.

Cele mai căutate abilități de către angajatori sunt de natură lingvistică, în special cunoașterea limbilor engleză și germană (dar și a limbilor nordice, franceză, italiană, poloneză și maghiară), cunoștințele de utilizare a MS Office, adaptabilitate și atenție la detalii. În cazul locurilor de muncă entry-level, în funcție de domeniu, pe lângă aceste abilități poate fi cerută uneori și experiență în muncă de minimum 6 luni, cunoștințele IT sau competențe legate de analize financiare și de afaceri, inginerie, vânzări, salarizare, legislație fiscală și abilități de management de proiect.

Companiile din această industrie oferă frecvent programe de dezvoltare pe termen lung ce includ training-uri, certificări, mobilitate internațională, platforme online de pregătire, consiliere în carieră și cursuri de abilități interpersonale (comunicare, relaționare, leadership).

În prezent, sectorul serviciilor de afaceri oferă circa 120.000 de locuri de muncă, iar industria are un potențial de 300.000 de angajați pe termen lung. Contabilitate, IT, achiziții, marketing și vânzări sunt doar câteva dintre domeniile în care sunt disponibile aceste locuri de muncă.

Asociația Business Service Leaders în România este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de business services, adunând în componența sa companii care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center, Business Process Outsourcing, Information Technology Outsourcing, respectiv Research and Development.

Articole din aceeasi categorie