Secţia Clinică Pediatrie III

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }

Renovarea serviciului de primire şi internare , arta de a dărui şi a fi caritabil

Pediatrie III – şef secţie conf dr Cornel Vălean – este secţie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj – Napoca, secţie cu adresabilitate în creştere de la un an la altul (practic tineri pacienţi din peste 35 de judeţe ale ţării, plus pacienţi de peste hotare !), firesc dacă ne gândim la activitatea medicală complexă (diagnostic, tratament, supraveghere, recuperare medicală a copilului cu vârste între 0 şi 18 ani). O activitate desfăşurată pe trei compartimente, cardiologie, diabet zaharat şi boli metabolice, alergologie.

Chiar dacă din cele două clădiri una a fost pierdută în instanţă (a doua este şi ea revendicată de Parohia Reformată din Ardeal), Pediatrie III a fost şi este supusă modernizărilor. Astfel, între 2013 şi 2016 a fost inaugurată secţia de explorări funcţionale respiratorii şi digestve, plus alte secţii, toate la standarde moderne, de la mobilier la aparatură medicală.

2016 înseamnă renovarea şi modernizarea serviciului de primire şi internare pacienţi, prin bunăvoinţa unor oameni de bine de la Fundaţia PRO Clinica Pediatrie III, Interact, Rotaract, Rotary Club Partner Cluj – Napoca, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Media First Advertisng şi Wolters Kluwer Financial Services Romania, Jacques Herman (Elveţia) prin intermediul campaniei Arta de a fi caritabil (MirceaBucin, Carmen şi Robert Preda), As Business Club, Life Education for All, Autosmart, Les Mousquetaires du Vin, Vital dent Suceava, Motor Center Suceava, Mădălina Hada şi nu în ultimul rând, părinţii micilor pacienţi. Suma renovărilor şi modernizărilor – sălile de aşteptare, sala de recoltări, sala de consultaţii, grupurile sanitare, laboratoarele – se rdică la 75. 000 de lei, sumă apreciabilă, judicios investită, Pediatrie III fiind un loc sl confortului fizic şi mental pentu micii pacienţi şi nu numai pentru ei.

În aşteptarea Spitalului Pediatric Monobloc

Este clar că Spitalul Clinc de Urgenţă pentru Copii are nevoie de o clădire nouă, demers ce trebuie grăbit, pentru a evita disfuncţionalităţile prezente, generate de secţiile aflate în diferite colţuri ale oraşului (14 locaţii !), la care se adaugă faptul că multe clădiri sunt în plin proces de retricedare sau supuse rigorilor Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice Cluj. Lucru subliniat şi de dr. Cornel Aldea, din postura de manager, citez, “Aşteptăm cu toţii relocarea într-o clădire nouă, un spital pediatric monobloc, sper să fim pe o listă de priorităţi a politicienilor locali”.

Un asemenea teren a fost deja găsit pe strada Victor babeş, cca 7 000 m2, teren potrivit pentru un asemenea proiect. Construcţia imobilului presupune costuri de cca 4 milioane de lei, ce pot fi suportate de Consiliul Judeţean Cluj.

Pediatrie III, secţie performantă

Secţia în sine asigură asistenţă medicală de vârf în specialităţi cheie precum pediatrie generală, pneumologie pediatrică, cardiologie, gastroenterologie, diabet zaharat şi boli metabolice, alergologie, în activitatea secţiei serviciile moderne de explorări – radiologie, ecografie, ECG, endoscopie digestivă, manometrie esofagiană şi ano – rectală, tulburăi resypiratorii acute şi cronice – având un rol predominant.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie