Seară binecuvântată pentru armenii gherleni

În timpul furtunii din după amiaza zilei de 17 septembrie 2017 nu a scăpat de ravagii nici impozanta Catedrală Armenească din centrul municipiului Gherla. Acoperişul a fost distrus pe o porţiune destul de mare, fiind reparat provizoriu după câteva zile.

Comunitatea Armenească nu s-a mulţumit numai cu acoperirea temporară cu folie de plastic a suprafeţei respective, ci a luat contact cu o firmă specializată din municipiul  Târgu Mureş, care zilele trecute a finalizat montarea tablei  pe toată zona afectată. A fost o muncă titanică, la înălţime mare, dar cei doi  „alpinişti” de pe Mureş au făcut o treabă bună. În ultima seară,  la ora 18:00 cei doi meseriaşi încă lucrau la lumina… lanternelor. Important e că ei au reuşit să finalizeze la termenul stabilit operaţiunea de schimbare a tablei de pe acoperişul dinspre strada Bariţiu al Catedralei Armeneşti. Totul s-a realizat într-un timp record, în doar cinci zile!

În timp ce „alpiniştii” coborau de pe acoperişul bisericii, lăcaşul de cult a fost vizitat de un grup de 30 de oaspeţi din Slovacia, ghidul lor fiind preşedintele sucursalei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România, ing. Ioan Esztegár. Cu toţii au admirat picura lui Rubens, „Coborârea lui Isus de pe Cruce”, dar şi coborârea de pe acoperişul catedralei a celor doi specialişti din Mureş.

Un moment binecuvântat şi înălţător pentru creştinii gherleni.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie