Se închide rampa de la Pata Rât

Rampa de deşeuri menajere de la Pata Rât ar putea fi închisă în următoarele şase luni, a anunţat conducerea Consiliului Judeţean Cluj.
‘’Închiderea rampei de la Pata Rât a reprezentat o prioritate absolută pentru judeţul Cluj. Mă bucur că am reuşit să deblocăm acest proiect important şi să demarăm efectiv lucrările de execuţie. Termenul de închidere a celor patru rampe este de un an dar sperăm ca cea de la Pata Rât să fie închisă în şase luni”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că notificat oficial luni, 20 martie 2017, Inspectoratul de Stat în Construcţii în legătură cu faptul că încep lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri urbane Cluj-Napoca (Pata Rât), Gherla, Turda şi Huedin.
Valoarea totală a lucrărilor de închidere a celor patru depozite neconforme este de 33.297.933, 79 lei.
În ceea ce priveşte lucrările propriu-zise, acestea vor viza, în principal, profilarea şi reconfigurarea depozitelor şi acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafeţe. Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de drenaj, puţuri de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, etc.
C.P.

Articole din aceeasi categorie