Scumpire globală a alimentelor

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a anunţat că indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în martie 2018, comparativ cu luna precedentă, impulsionat de majorarea preţurilor la cereale şi lactate.

FAO publică lunar indicele Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În martie 2018, acest indice a urcat cu 1,1%, comparativ cu luna precedentă, o creştere similară cu cea înregistrată în februarie 2018. Comparativ cu situaţia din martie 2017, preţul internaţional al alimentelor a crescut cu 0,7%.
FAO se aşteaptă la scăderea producţiei de porumb şi grâu în 2018. Organizaţia estimează pentru acest an o scădere a producţiei mondiale de grâu până la 750 milioane tone, cu aproape un procent mai puţin decât recolta din 2017, în condiţiile în care prognozele sugerează o scădere a producţiei în China, India şi Rusia.

Articole din aceeasi categorie