„Scufiţa Roşie şi lupul cel flămând” se joacă duminică la Teatrul „Puck”

Duminică, 17 decembrie, micii spectactori clujeni, alături de părinţi şi bunici, sunt aşteptaţi de la 11 şi 12.30 la spectacolul-atelier interactiv „Scufiţa Roşie şi lupul cel flămând”, după Fraţii Grimm, în regia şi interpretarea lui Ion Iurcu. Spectacolul „Şoricelul fără frică”, programat pentru sâmbătă, 16 decembrie, se anulează, ca urmare a doliului naţional instituit în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai.

Spectacolul „Scufiţa Roşie şi lupul cel flămând” este un spectacol-atelier interactiv, cu momente pline de creativitate şi suspans şi a avut premiera în 5 noiembrie.Este o versiune nouă, cu surprize, a poveştii clasice. Eroina cu boneţică roşie este însoţită în aventurile sale de către păpuşarul-povestitor. Nelipsiţi sunt lupul, vânătorul şi bunica, personaje emblematice în povestea Fraţilor Grimm. Ion Iurcu propune o adaptare haioasă, dinamică, plină de momente muzicale şi interactive prin intermediul cărora graniţa dintre actor şi spectatori se diminuează treptat.

„Povestea în sine este un pretext. Pentru că e o poveste foarte cunoscută, accentul se pune pe interacţiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginaţia, creativitatea şi pofta de joacă. Concepţia este cea de spectacol-atelier interactiv, cu un actor care dă viaţă tuturor personajelor. Naraţiunea urmează firul poveştii, chiar dacă, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică, iar finalul este puţin modificat.”, declară actorul şi regizorul Ion Iurcu. Spectacolul durează 45 de minute şi este recomandat copiilor cu vârste între 3 şi 8 ani. Cele două reprezentaţii de duminică vor avea loc de la orele 11 şi 12.30.

Articole din aceeasi categorie