Scrimă Succese ale floretiştilor clujeni de la CSU Cluj la Naţionale

Aur şi argint la individual. Argint la echipe. Aur şi bronz la Trofeul Pellegrini

Finalul săptămînii trecute şi începutul celei prezente a programat la Bucureşti, Naţionale individuale şi pe echipe, respectiv cea de a 7 – a ediţie a Trofeului Pellegrini, competiţii de la care floretiştii CSU Cluj, antrenor Habala Peter, s-au întors laureaţi.

Am să le iau într-o anumită ordine şi voi începe cu Naţionale individuale de seniori (9 mai, 28 floretişti), finală dominată de clujeni. Astfel, Radu Dărăban se clasează pe locul 1 şi devine campion naţional, Tuzhanyi Gerald pe locul 2 (vicecampion), clujenii ocupînd locuri în clasamentul final fiind Bogdan Dascălu (locul 5), Sebastian Flucuş (locul 14), Bartok Alpar (locul 21).

În semifinale, Radu Dărăban a trecut de Bodo Benjamin (CSU Politehnica Timişoara) cu 15:3, în timp ce Tuzhanyi Gerald de Cristian Cândescu (Steaua) cu 15:14. În finala locurilor 1 – 2, Radu Dărăban a trecut de colegul de club Tuzhanyi Gerlad, cu 15:5.

Bogdan Dascălu a fost ghinionistul sferturilor, prin înfrîngerea în faţa lui Bodo Benjamin (14:15), ratînd din păcate, prezenţa pe podiumul de premiere.

În Campionatul Naţional pe echipe (10 mai), au luat parte şapte grupări, clasamentul final avînd configuraţia următoare : 1. CSU Poli Timişoara, 2. CSU Cluj, 3. Steaua, 4. CSU Timişoara II, 5. Chimia Rm Vîlcea, 6. CSS Ploieşti, 7. CSTA Bucureşti.

CSU Cluj a trecut de CSU Timişoara II (45:27), CSTA (45:9), Rm Vîlcea (45:38), Polieşti (45:19), Steaua (45:31), pierzînd în faţa primei echipe a CSU Timişoara, 33:34 ! De menţionat este faptul că Radu Dărăban s-a accidentat în partida cu Niţă (Timişoara), la 0:0, în secunda 30, jucînd accidentat şi cu dureri la genunchiul piciorului stîng. A tras accidentat tot restul concursului, un efort demn de subliniat şi menţionat. CSU Cluj a pierdut la limită locul 1, dar comportarea per ansamblu rămîne una deosebită.

Trofeul Pellegrini (37 floretişti; 7 mai) a fost dominat de clujeni, aurul revenindu-i lui Radu Dărăban, bronzul lui Bogdan Dascălu.

Radu Dărăban cîştigă pentru a 5 – a oară trofeul din cele şapte ediţii, trei ediţii sub culorile CSU Cluj !

Maestrul Habala Peter este artizanul acestor merituoase comportări şi asta la o vîrstă, 73 de ani, care nu se vede şi nici nu se simte. Sînt rezultate pentru care nu putem decît să-i mulţumim.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie