Şcoli de vară

Se poartă şcolile de vară, unde tinerii noştri, viitori politicieni, se instruiesc la modul cel mai plăcut cu putinţă şi pleacă, de obicei, cu câteva kilograme în plus, urmare a cunoştinţelor acumulate.
O şcoală de vară cu deosebit succes este şcoala gafelor ministeriale, având-o ca rector şi lider incontestabil pe doamna pm, cea care a aruncat blondele natur în deznădejde.
Bulă este ameninţat şi el cu dispariţia din mentalul colectiv de această femeie, care are un talent uriaş şi incontrolabil de a scoate porumbei pe gură, în stoluri, care înnegresc deja cerul Europei diplomatice. Incontestabil, prostia se ia ca orice boală de piele şi de sub piele, pentru că domnul Daea ne-a pus în cap Israelul după ce înregistrasem un uriaş succes diplomatic şi de momente deosebit de vesele la Tel Aviv. Acolo, domnul Dragnea a promis că mută el Capitala Israelului, fiindcă are în partid foarte mulţi tineri voinici, specializaţi pe mutatul de mobilă şi pe care-i mănâncă deja palmele. Li se adaugă domnul Fifor de la Apărare, care îmbunătăţeşte relaţiile noastre cu Rusia printr-o drăguţă de bâlbâială cretină pe care o retrage apoi cu seninătatea celui care s-a specializat cu datul bâtei în baltă pentru gimnastica de dimineaţă a peştilor.
Doamna de mediu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, tot blondă, dar la dimensiuni aparent rezonabile, ameninţă cu o nouă lege în vreme ce statul român plăteşte încă pentru efectele vechii legi a timbrului de mediu. Lor li se alătură chipeş şi subaltern şefu’de la Poliţie, domnu’Buda, cel care vorbeşte despre plăcuţe indecente. Şeful miliţiştilor are logica în pantaloni scurţi: nu plăcuţele sunt indecente ci, eventual, ceea ce a fost scris pe ele. Şi dumnealui este îngrijorat până la exoftalmie de efectul cumplit al acelor plăcuţe asupra copilaşilor noştri inocenţi, căzuţi la cotitură, din transportul de îngeraşi pentru Rai, uitând că de la vârsta de 2-3 ani, ăştia mici se plimbă cu deştul pe ecranul telefonului, iar când ajung la tabletă, printr-o simplă comandă, pot să vadă toată mizeria omenească.
Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere s-a supărat pe noi şi ne îndeamnă să mergem la popă să ne rezolvăm problemele lor de parcă salariul dumisale şi al altor băgători de seamă din birocraţia Administraţiei sunt plătite de Ali Baba şi nu de poporul român.
În paralel, dar nu din statul paralel, au început să ne vină veşti în număr sporit despre sinucideri şi despre crime pe care le efectuează angajaţi ai poliţiei care au trecut cu bine testul psihologic.
În fine, băieţii de curte ai dictaturii parlamentare, cei de la Antena 3, participă din plin la mizeria subnutriţilor intelectual, care nu ştiu să dea o replică inteligentă unor provocări, unor realităţi, şi coboară mult mai jos decât ne-am închipuit.

P.S. 1. Dacă voi credeţi că doamna pmVasilică este afectată de cascada glumelor ce se fac pe seama ei, vă înşelaţi. În primul rând nu înţelege majoritatea poantelor, în al doilea rând, încă dinainte de naştere era un mare semn de întrebare, care s-a dezvoltat după ce a îmbogăţit recensământul populaţiei, dându-şi doctoratul în inocenţă, cu un subiect din filosofia lui Heidegger, intitulat: Poşeta mia. În această poşetă deţine cele mai înalte valori spirituale: păpuşica Miţura, ursuleţul Purcelu’, prima pereche de teneşi de la ora de gimnastică şi diplomele în original de la facultatea de gaze. Mai sunt şi alţi miniştri din categoria celor care jignesc zi de zi, nu numai inteligenţa noastră. Despre ei, în curând, cu plăcere: cursurile şcolii de vară se termină numai când va cădea actualul guvern.
2. Consilierul guvernamental în MTS îndeamnă în chipul cel mai patriotic să se pună centenarul pe tricoaie. Nu mă mai miră nimic. Am crezut că mai jos de Veorica nu se poatte. Uite că se poate şi sunt convins că ne aşteaptă şi alte surprize dintre cele mai neplăcute.

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

One Response to Şcoli de vară

  1. Aiurel

    Nici cu ăia care participă la tabere „De amicitiAE” nu mi-e rușine… Nici Cicero n-o știut că trebe „-ae” în coadă! Mai învățăm de pe școlile astea de vară caldă la cap. De „Despre prieteniei” vom mai auzi…