Școala Siguranței Tedi – a patra serie de absolvenți

Peste 41.000 de elevi de clasa I, din toată țara, au absolvit cursurile Școlii Siguranței Tedi în anul școlar 2018 -2019. Aceștia se adaugă celor peste 100.000 de elevi care au absolvit în perioada 2015-2018.

Programul educativ derulat de Poliția Română și Maspex România, prin brandul Tedi, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, i-a învățat pe cei mici, în mod creativ, să conștientizeze, să evite și să gestioneze cât mai bine pericolele. Programul s-a derulat pe durata întregului an școlar și a avut ca scop informarea copiilor privind potențialele pericole și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

Tedi a asigurat suportul didactic, care constă în materiale educative complexe și atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului școlar, copiii să fie capabili să identifice situațiile de risc la care pot fi expuși și să adopte măsuri de prevenire adecvate. Materialele și activitățile pregătite sunt adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul 21, astfel încât elevii învață reguli de siguranță rutieră, siguranță la locul de joacă și cum să navigheze în siguranță pe internet pentru a evita situațiile periculoase.

Potrivit inițiatorilor proiectului, activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc. „La vârsta de 6-7 ani, copilul se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, social și emoțional prin joacă. Proiectul Tedi nu vizează învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații” – precizează aceștia.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie