Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, prezentă la o mobilitate europeană, în Italia

Un grup de profesori și elevi de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej a reprezentat România la cea de-a V-a reuniune a proiectului ERASMUS+ – „Developing inter and trans-curricular skills for the XXI- st century”,  desfășurat în luna martie la Istituto Comprensivo Salvatore Casella din Pedara, Sicilia.

La reuniune au participat profesori și elevi din țările partenere la proiect (Polonia, Turcia, Grecia, Spania), școala dejeană fiind reprezentată de elevii Moț Paula, Repede Oana, Farcaș Vlad și profesorii Dunca Marilena, Pop Livia și Stroia Armanda.

Mobilitatea din Italia a vizat desfășurarea „Olimpiadei trans-curriculare”, cu sesiuni şi ateliere care au pus în practică abordarea transdiciplinară, cu activităţi demonstrative de robotică şi lego, dar şi un program artistic de neuitat. Olimpiada trans-curriculară a fost un motiv de bucurie pentru delegația Şcolii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej, deoarece elevii acesteia s-au clasat pe primele locuri: Moț Paula – premiul I, Repede Oana – premiul II, Farcaș Vlad – premiu special.

Cu acest prilej au fost vizitate și câteva dintre obiectivelor turistice ale Siciliei: Palermo, vibranta capitală a Siciliei, un oraş cosmopolit încărcat de istorie, Acireale, cu renumitul Muzeu al păpuşilor, Museo dei Puppi, Taormina, cu peisajele sale meditareneene fermecătoare, de la poalele Vulcanul Etna, imaginea emblematică a insulei.

Delegaţia dejeană s-a întors acasă cu o parte din spiritul solar exuberant şi ospitalier al sicilienilor, cu o încărcătură energetică pozitivă semnificativă, cu amintiri și experienţe incredibile.

M.V.

Articole din aceeasi categorie