Şcoală de vară pentru liceeni şi studenţi: „Dramaturgia Cotidianului”

Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai organizează, în perioada 21-31 august, la Complexul Baru Mare al UBB (jud. Hunedoara), cea de-a XIII-a ediţie a Şcolii de vară „Dramatugia Cotidianului”.

Dedicată, pentru a doua oară, atât studenţilor, cât şi liceenilor pasionaţi de teatru, Şcoala de vară include, pe parcursul celor zece zile, ateliere de dramaturgie şi scenaristică, publicistică şi antreprenoriat cultural, susţinute de profesori ai Facultăţii de Teatru şi Televizune. Participanţii vor învăţa să scrie piese de teatru, îşi vor dezvolta gândirea critică şi capacitatea de a privi profesionist un spectacol sau un film şi vor deprinde mecanismele producţiei teatrale – precizează organizatorii.

Potrivit acestora, relevanţa programului „Dramaturgia Cotidianului”, deja confirmată în cei 12 ani de dezvoltare a sa în diverse zone ale ţării (Băiuţ-Maramureş, Baia Mare, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Braşov sau Iaşi), „s-a bazat şi se bazează pe caracterul ei interdisciplinar, experimental şi polistratificat, în care cercetarea antropologică şi de mentalităţi se extinde în creaţii artistice (scenarii de teatru şi film, eseuri, reportaje şi interviuri de presă scrisă şi de televiziune, filme de ficţiune, fotoreportaje)”. Programul se bucură de o recunoaştere naţională şi internaţională, fiind nominalizat, în 2007, la premiile UNITER, iar producţiile participanţilor la tabără au fost puse în scenă şi prezentate în festivaluri şi competiţii de prestigiu.

Proiectul din acest an este deschis, pe bază de competiţie, elevilor de liceu şi studenţilor. Cei interesaţi sunt invitaţi să trimită la adresa contact@teatrologie.ro, până la data de 1 mai a.c.,  o scrisoare de motivaţie (maxim o pagină), un eseu sau o cronică la spectacolul de teatru preferat sau o piesa de teatru originală (se acceptă şi un fragment de piesă) şi formularul de înscriere completat, care poate fi descărcat de pe www.teatrologie.ro/scoaladevara.

M. T.

Articole din aceeasi categorie