Şcoală de vară în antreprenoriat, la USAMV

Elevi din Galaţi, Horezu, Satu Mare, Salonta, Turda, Ceanu Mare şi Cluj-Napoca participă, în perioada 18-20 iulie, la o Şcoală de vară în antreprenoriat, organizată de Departamentul de Ştiinţe Economice din cadrul Facultăţii de Horticultură – Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în parteneriat cu AgroTransilvania Cluster. Potrivit organizatorilor, Şcoala de vară abordează antreprenoriatul din prisma managementului strategic, al dezvoltării rurale, industriei ospitalităţii şi al managementului proiectelor. Participanţii sunt premianţi ai concursului de proiecte pentru elevi „O idee de afaceri cu potenţial de dezvoltare a propriei mele comunităţi”.

Programul Şcolii de vară cuprinde premierea proiectelor elevilor, abordarea unor teme de studiu, Scoala-de-varaprecum: strategii de afaceri, turismul ca activitate socio-economică, management de proiect, evaluare de proiecte, şi un atelier de lucru – Antreprenoriat – Centrul de Reuşită Universitară al USAMV Cluj-Napoca. De asemeni, elevilor le sunt prezentate modele de bune practici, strategii de marketing al produsului, cu ocazia unei vizitei la Fabrica de Brânzeturi Transilvania.

La concursul „O idee de afaceri cu potenţial de dezvoltare a propriei mele comunităţi”, organizat de Departamentul de Ştiinţe Economice din cadrul Facultăţii de Horticultură al USAMV Cluj-Napoca, în perioada decembrie 2015 – aprilie 2016, au participat elevi de liceu, interesaţi de specializările pe care le oferă acest departament în domeniul antreprenoriatului în agricultură, dezvoltare rurală, turism şi alimentaţie publică.

„Pornind de la idea că dezvoltarea comunităţilor locale este condiţionată de implicarea activă a tinerilor încă din perioada liceului, concursul şi-a propus identificarea celor mai ingenioase idei de afaceri, în diverse zone ale ţării noastre. Prin participarea la acest concurs, elevii au avut posibilitatea să dezbată on-line care sunt posibilităţile de dezvoltare locală, pornind de la resursele aflate în zonă. Cei mai buni dintre ei au fost invitaţi să-şi prezinte ideile de afaceri în cadrul Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti din luna aprilie 2016, a USAMV Cluj-Napoca, iar premianţii au fost invitaţi să participle la Şcoala de vară în antreprenoriat” – precizează organizatorii.

M. T.

Articole din aceeasi categorie