Şcoala Artelor Dejene, ediţia 2017

Sala festivă a Primăriei Dej a fost marţi, 16 mai, gazda celei de a IV- a ediţii a „Şcolii Artelor Dejene”, un spectacol de final de an, prezentat de cursanţii secţiei externe Dej a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj. Un spectacol care, la fel ca în anii anteriori, a adus în faţa publicului dovada muncii unor tineri şi talentaţi artişti.

Urmare a colaborării instituţionale dintre Consiliul Judeţean Cluj, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, Primăria Dej şi Centrul Cultural „Arta” Dej, pe scenă au evoluat cursanţii secţiilor externe de actorie (instructor coordonator Mariana Reman) şi muzică populară (coordonator Felix Gălan, corepetitor Emil Mihaiu). Spectacolul, prezentat de Mariana Reman, a fost deschis de Marius Moldovan, directorul adjunct al Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, mereu alături de dejeni şi un susţinător fervent al eforturilor pe care-l depun artiştii locali în promovarea folclorului, şi nu numai.

Tinerii actori s-au prezentat cu un fragment din „Sânziana şi Pepelea”, adaptare după piesa omonimă a lui Alecsandri, prin care publicul a avut ocazia să redescopere în textul de o naivitate hazlie şi jucăuşă, multe adevăruri despre firea românească valabile şi astăzi. Un text cu un mare potenţial scenic, vizibil interpretat cu plăcere de: Alin Demian, Denisa Bote, Filofteia Moldovan, David Miheştean, Cătălin Frenţiu, Luiza Peter şi Cristian Câmpan. O plăcută surpriză pentru publicul care i-a aplaudat din toată inima.

Belşug de aplauze a revenit şi celor 23 de cursanţi din anii I, II şi III ai secţiei de muzică populară, câţiva dintre ei putând fi deja calificaţi ca profesionişti. După prestaţiile individuale, aceştia au încheiat spectacolul cu un „colaj folcloric” ce a reunit toate vocile într-o secvenţă artistică plină de culoare şi antren. Voci tinere, proaspete, pe care coordonatorul secţiei de muzică populară, Felix Gălan, reuşeşte să le valorifice şi să le îndrume spre succes. Acompaniamentul orchestral pentru partea folclorică a fost asigurat de taraful condus de Emil Mihaiu.

Felicitări tuturor pentru acest spectacol dens şi bine organizat şi felicitări Şcolii Populare de Arte, care prin proiectul „Şcoala Artelor” reuşeşte să treacă anual în revistă potenţialul cultural-artistic al secţiilor sale de educaţie permanentă. Din toate municipiile judeţului Cluj.

M. Vaida

Articole din aceeasi categorie