Schimbare de ştafetă la Clubul Rotary Gherla

Zilele trecute, membrii Rotary Club Gherla s-au întrunit într-o atmosferă festivă (aşa cum fac an de an, la mijlocul lunii iulie) pentru a marca un eveniment important din viața clubului, momentul de început al unui nou an rotarian, 2019 – 2020 și ceremonia de predare/primire a mandatului de președinte al clubului.

Conform principiului rotației, cluburile Rotary din întreaga lume au președinți noi. La Gherla, Tiberiu Ioan Bărăian, președintele în exercițiu, a predat ștafeta de președinte lui Adrian Pițigoi. În discursul său, fostul președinte a făcut un bilanț al activității sale. „Așa cum m-am angajat la preluarea mandatului, împreună cu echipa care a asigurat conducerea executivă în acest an, am reușit să polarizăm energiile pozitive ale tuturor în scopul de a îndeplini dezideratele organizației, ca prin acțiunile noastre să adăugăm plus valoare, astfel încât să începem noul an rotarian de la o linie de start mai avansată, la fel ca în fiecare an. Acțiunile noastre au fost animate și inspirate de tactul imprimat de către Rotary Internațional, tact sintetizat în tema prezidențială a anului rotarian 2018-2019, «Be the inspiration», «Fii inspirația»”.

Fostul președinte a enumerat nu mai puţin de 13 dintre acțiunile/proiectele derulate pe parcursul ultimului an rotarian, printre ele amintind dotarea secţiilor de specialitate ale Spitalului Municipal Gherla şi sprijinirea cu materrial didactic a unităţilor preşcolare din localitate.

La rândul său, Adrian Pițigoi, președintele în exercițiu pentru anul rotarian 2019-2020, a reiterat, în discursul său, ideea despre onoarea pe care a simțit-o în momentul în care a pășit pe drumul apartenenței la organizație, canalizată spre oferirea de ajutor umanitar și pentru care pacea și prietenia sunt valori fundamentale. A continuat, angajându-se să continue, în același ritm, acțiunile clubului, astfel încât cei ce ajung în atenția rotarienilor să simtă sprijinul lor, și prin acesta, să le readucă speranța într-o viață mai bună.

În încheiere, tot în cadrul unui moment festiv, ca ultimă acțiune a anului rotarian care se încheie, i-a fost oferită tinerei și talentatei interprete de muzică populară Larisa Gurzău o sponsorizare din partea Rotary Club Orosháza (Ungaria), intermediată de rotarienii din Gherla, menită să susțină eforturile tinerei și ale părinților ei de a duce mai departe tradiția muzicii populare transilvănene. În semn de mulțumire, Larisa Gurzău a oferit gazdelor  câteva exemplare din primul ei CD „Am acas’ la mine-n sat”, lansat recent la Muzeul de Etnografie din Ţaga şi a susţinut un reuşit moment folcloric în modernul salon mare al restaurantului „Mariflor” din Gherla, unde a avut loc evenimentul de predare a ştafetei în fruntea Clubului Rotary din localitate.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie