Șase persoane bănuite de operațiuni cu substanțe psihoactive, arestate în urma unor percheziții

Șase persoane bănuite de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive au fost arestate în urma a 14 percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Cluj.

Perchezițiile au avut loc în  6 octombrie, la locuințele mai multor persoane din Cluj-Napoca, Baciu și Oradea. Din cercetările efectuate rezultau indicii că, în perioada 2015 – 2018, cei în cauză ar fi achiziționat și distribuit substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit IPJ Cluj, în urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 9,9 grame de amfetamină cu cofeină, 545 de grame substanță cristalină (4 CEC), 287 de grame substanță cristalină (3 MMC), 9 comprimate de culoare roz (4 CEC), 113 plicuri transparente cu zip-lock conținând substanță pulverulentă de culoare albă, 6 grame de cannabis, 4 timbre LSD, 1grinder, 17 telefoane mobile, 2 laptop-uri, cartele SIM, carduri SD ș.a. De asemeni, au fost descoperiți și ridicați 19.650 de lei și 11.000 de euro.

În urma probatoriului administrat, șase bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 37 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. La data de 7 octombrie, aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Alți cinci bărbați sunt cercetați în stare de libertate.

Activitatea a fost efectuată cu sprijinul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul pentru Acțiuni Speciale. La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie