Săptămâna Națională a Voluntariatului, la Cluj-Napoca

Cea de-a șaptesprezecea ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) – eveniment național anual menit să sărbătorească și să promoveze voluntariatul ca mijloc de dezvoltarea a comunității – se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 14 – 20 mai 2018. Organizator, ca de obicei, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

În programul acestei săptămâni:

Luni, 14 mai: „One volunteer. One vision” – vernisaj de fotografii expuse de voluntari internaționali ce au desfășurat stagii în România, prin Serviciul European de Voluntariat (Parcul Central, la intrarea dinspre Cluj Arena, în zona hamacelor, orele 11:00 – 15.00); fotografiile vor putea fi văzute apoi întreaga săptămână, la ferestrele sediului Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, str. Virgil Fulicea nr. 1 (vis-a-vis de Casa Matei); „Dimineața de joc” – eveniment axat pe socializare, care își propune să ofere vârstnicilor oportunitatea de a descoperi jocurile noii generații – board games (orele 11:00 – 13:00, la sediul Fundației pentru Îngrijirea Vârstinicului).

Marți, 15  mai: „Jocuri fără vârstă” – activitate recreativă, menită să apropie tinerii și vârstnicii prin intermediul jocurilor de team-building. Timp de două ore, începând cu ora 11:00, Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice Nr. 1 (str. Șt. O. Iosif, nr. 1 – 3) își deschide brațele către cei interesați să ia parte la un schimb de idei între generații;

Marți 15 mai și vineri, 18 mai: „The beat of volunteering” – atelier de dans, prin care participanții vor descoperi că a face un prim pas de dans este la fel de ușor precum implicarea pentru prima oară în lumea voluntariatului. Găzduit, marți, de foișorul din Parcul Central, evenimentul se va derula între orele 18:00 – 20:00, sub îndrumarea unor dansatori pasionați. A doua ediție, cea de vineri, a atelierului de dans va avea loc în același interval orar, în fața clădirii The office, Bulevardul 21 Decembrie nr. 77;

Miercuri, 16 mai și joi, 17 mai: „Create a corner” – Curtea Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca va prinde culoare la un atelier de creație, destinat celor care își doresc să își pună ideile în aplicare. Folosind materiale reutilizabile, voluntarii vor aduce un plus de valoare spațiului, dându-i o viitoare întrebuințare – socializare, reflectare sau dezvoltare de idei și proiecte. Între orele 10:00 – 14:00, centrul este deschis celor care vor să dea frâu liber imaginației, pe strada Virgil Fulicea nr. 1, ap. 1.

Joi, 17 mai: „Trivia ONG” – „joc” adresat ONG-urilor care fac voluntariatul posibil. Evenimentul este deschis ONG-urilor din Cluj, care își doresc să descopere emoția competiției într-un concurs de cultură generală. Acesta se va desfășura la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, între orele 15:00 – 17:00.

Vineri, 18 mai: „A man’s best friend” – workshop destinat elevilor de clasa a III-a, cu scopul de a sublinia relația autentică născută între oameni și animale de companie, precum și modul în care poate fi îmbunătățită situația actuală a patrupedelor fără adăpost din Cluj. Activitatea, realizată cu sprijinul Asociației Nuca, va avea loc la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din Florești, între orele 11:00 – 13:00. Tot vineri, 18 mai: „Sandwiches in motion” – acțiune caritabilă mobilă, prin care voluntarii SNV vor pedala prin oraș spre oamenii fără adăpost, cu scopul de a le oferi sandiwch-uri proaspete;

Sâmbătă, 19 mai: „Board Games Picnic” – între orele 11:00 – 15:00, în Parcul Central, la zona hamacelor, trecătorii vor fi încurajați să ia parte la jocuri board games și să socializeze. Un alt eveniment, în aceeași zi, este „Get a Clue, Be a volunteer!” – treasure hunt deschis pentru toți voluntarii din Cluj. Ruta va parcurge câteva cartiere ale orașului, iar plecarea se va face din Parcul Central, începând cu ora 15:00.

Săptămâna Națională a Voluntariatului, la Cluj-Napoca, se va încheia duminică, 20 mai, cu „Petrecerea voluntarilor” – prilej de sărbătoare și recunoaștere pentru voluntarii implicați în evenimentele SNV.

Articole din aceeasi categorie