Săptămâna Națională a Bibliotecilor, la Cluj-Napoca

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Cluj, organizează, în perioada 15-19 aprilie, Săptămâna Națională a Bibliotecilor.

Între activitățile anunțate: discuții „Despre dreptul de autor și alte… inconveniente (18 aprilie, de la ora 10:00; invitat: graficianul, autorul de benzi desenate și ilustratorul de carte Adrian Barbu); inaugurarea mini-bibliotecilor în aer liber din incinta Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu” (19 aprilie, de la ora 12:00; evenimentul constă în amplasarea de căsuțe cu cărți în zonele de joacă pentru copii, lângă băncile de pe aleea principală și în zona foișoarelor din Parcul Sportiv și este rodul colaborării dintre Biblioteca Județeană și Universitatea Babeș-Bolyai).

Bibliotecarii vor marca această săptămână prin participarea la dezbaterea „Bibliografia biblioteconomică românească – o perspectivă”, organizată la Biblioteca Județeană în data de 18 aprilie, ora 13:00. Totodată, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” este partener în organizarea conferinței „Expunerea online a patrimoniului cultural european: Impactul patrimoniului cultural asupra transformării digitale a societății”, care se va desfășura la Palatul Culturii – Complexul Muzeal Național „Moldova“ din Iași, în perioada 17-18 aprilie.

Pentru a oferi „cât mai multor membri ai comunității oportunitatea de a beneficia de serviciile bibliotecii în timpul lor liber”, Filiala „Traian Brad” din cartierul Mănăștur își va extinde programul de funcționare în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 10:00-14:00. Utilizatorii și viitorii utilizatori ai filialei sunt așteptați aici să împrumute cărți, să participe la activități și să vizioneze filme. Conform celor anunțate de Consiliul Județean Cluj, pe parcursul întregii săptămâni, Biblioteca Județeană oferă permise gratuite de intrare la bibliotecă, pentru toate vârstele, și cărți în dar tuturor vizitatorilor.

Săptămâna Națională a Bibliotecilor este organizată de bibliotecile publice din întreaga țară, în jurul datei de 23 aprilie – Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor și Ziua Bibliotecarului Român. Pe toată durata săptămânii se organizează activități de promovare a lecturii, activități dedicate cărții și profesiei de bibliotecar.

M. T.

Articole din aceeasi categorie