Sânge proaspăt la partid: Radu Silaghi Dumitrescu, noul preşedinte ALDE Cluj-Napoca

Cunoscutul cercetător clujean Radu Silaghi Dumitrescu este noul preşedinte al organizaţiei Cluj-Napoca a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). Conf. univ. dr. Radu Silaghi-Dumitrescu spune că îşi propune ca activitatea ALDE Cluj-Napoca să aibă ca vector principal componenta profesională. Cercetătorul clujean precizează că prin competenţă profesională nu se înţelege doar a aplica eficient cunoştinţe sau a comunica despre ele, ci şi absenţa abuzurilor de orice fel, inclusiv a celor manifestate ca abuz de putere sau orice alte forme de corupţie.

‘’Suntem în special datori faţă de clujenii care au votat ALDE în 2016 şi care aşteaptă oprirea abuzurilor împotriva cetăţenilor şi o guvernare eficientă. Ne propunem de asemenea să servim drept mediator între cetăţean şi autorităţi, aducând în atenţia ambelor părţi opiniile specialiştilor din fiecare domeniu relevant şi soluţiile propuse de acei specialişti, de acei profesionişti. Dorim soluţii şi decizii corecte, propuse de specialişti şi susţinute în cunoştinţă de cauză de către cetăţeni, pentru fiecare dintre provocările atât de diverse pe care le are Cluj-Napoca în faţă – precum integrarea superficială cu zona metropolitană (cu toate problemele de trafic, poluare, acces la asistenţă medicală sau la educaţie etc), activităţile culturale subfinanţate şi ineficient organizate (a se vedea cei peste 10 ani de când expoziţia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei este închisă publicului din motive birocratice), învăţământul profesional, legile justiţiei, susţinerea universităţilor clujene, referendumul pentru familie (şi, posibil, cel pentru justiţie), legile salarizării şi pensiilor, locurile de joacă pentru copii, clădirile în paragină din centrul oraşului şi altele pe care le vom detalia în activităţile din perioada următoare’’, a declarat noul preşedinte ALDE Cluj-Napoca.

Radu Silaghi-Dumitrescu este cadru didactic universitar, cu o experienţă de 20 de ani. Deţine două doctorate în chimie (unul obţinut în SUA şi unul la Cluj-Napoca) şi experienţă în cadrul CNCS (Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice) şi CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare). Este autor a peste 200 de publicaţii ştiinţifice, cu domenii de interes din chimie, biochimie, dar şi studii interdisciplinare cu implicaţii socio-umane. Nu în ultimul rând, s-a remarcat prin articole în presă despre necesitatea combaterii pseudoştiinţei.

De numele lui Radu Silaghi Dumitrescu se leagă şi proiectul de cercetarea ce vizează producerea sângelui artificial, util în cazul unor intervenţii chirurgicale sau în cazul accidentelor în care se pierde mult sânge.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Sânge proaspăt la partid: Radu Silaghi Dumitrescu, noul preşedinte ALDE Cluj-Napoca

  1. Aurel Bria

    Care este stadiul cercetarii privind sagele artificial ? !!!!