San Fermin, festival anual dedicat curselor cu tauri

Mii de petrecăreţi zgomotoşi s-au reunit în piaţa centrală a oraşului spaniol Pamplona pentru a asista la aprinderea petardei ‘’chupinazo’’, eveniment ce marchează debutul festivalului anual San Fermin, informează Reuters.
Participanţii au băut şi s-au stropit cu sangria înaintea de debutul oficial al acestei petreceri stradale, care atrage turişti din toate colţurile lumii, dornici să asiste la cursele cu tauri desfăşurate pe străzile înguste ale oraşului.
Purtând tricouri şi pantaloni de culoare albă, spectatorii au aclamat şi au scandat în timp ce aşteptau ca ‘’chupinazo’’, o petardă în formă de rachetă, să fie lansată către cer la miezul zilei (10:00 GMT). Participanţii şi-au legat apoi eşarfe roşii în jurul gâtului, celebrând astfel începerea festivalului San Fermin, care se desfăşoară pe durata unei săptămâni. Cursele cu tauri, în timpul cărora animalele aleargă în urma iubitorilor de adrenalină pe străzile oraşului Pamplona, încep în fiecare dimineaţă la ora 08.00 (06.00 GMT) şi se desfăşoară pe o distanţă de 800 de metri.

Articole din aceeasi categorie