Sâmbătă, în Parcul Central: Campanie de informare privind sănătatea picioarelor

Asociația de Podiatrie, împreună cu Podiatrie – Centru medical pentru îngrijirea piciorului reamintesc clujenilor invitația de a participa sâmbătă, 5 mai, între orele 11:00 – 17:00, în Parcul Central, la cea de-a doua ediție a campaniei „Pășește cu încredere”, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Podiatrului.

O echipă completă, formată din medici specialiști, fiziokinetoterapeuți și asistenți medicali (medicii Ioan Vereșiu, Georgeta Inceu, Camelia Vonica, Bogdan Apan, Diana Sima, Daniel Cosma, Dan Cristian Paul, fiziokinetoterapeutul Bianca Moț, psihologul Iulia Iosep, asistenta medicală Mădălina Todea și fondatorul Asociației de Podiatrie Norina Gâvan), va fi la dispoziția clujenilor cu sfaturi și informații despre sănătatea și îngrijirea picioarelor.

“În cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat, riscul de a dezvolta neuropatie diabetică este foarte mare. Aproape 70% dintre persoanele cu diabet zaharat au și neuropatie diabetică, iar aceasta are ca prime simptome furnicături, arsuri, amorțeli, durere la nivelul picioarelor sau senzația de rece, urmate de greutate în deplasare și imposibilitatea de a controla picioarele. Primii pași în prevenție sunt atenția la simptome și contactarea medicului diabetolog sau a medicului de familie. Cu cât vei merge mai repede la medic, cu atât șansele ca aceste simptome să dispară sau să nu se agraveze sunt mai mari. Cele mai multe amputații vin în urma unei ulcerații neglijate, așa că prevenția este cea mai importantă”, declară dr. Norina Gâvan, fondator al Asociației de Podiatrie.

În România sunt efectuate în fiecare zi, în medie, 62 de amputații survenite în urma complicațiilor cauzate de diabet. Potrivit Studiului Epidemiologic PREDATORR, aproximativ două milioane de români cu vârsta între 20 și 79 de ani suferă de diabet.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie