Salvamontiștii clujeni, implicați în căutarea unor persoane rătăcite

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a fost implicat, la sfârșitul săptămânii trecute, în două ample acțiuni de căutare a unor persoane rătăcite.

Potrivit unei informări de presă a Consiliului Județean Cluj, în dimineața zilei de sâmbătă, 2 iunie, dispeceratul Salvamont Cluj a fost solicitat prin apel de urgență în vederea căutării unei persoane rătăcite în zona vârfului Ijar, din Munții Gilăului. Persoana respectivă nu mai fusese văzută de cinci zile, mai precis din 29 mai.

La acțiunea de căutare, derulată pe parcursul a două zile, până în seara zilei de duminică, 3 iunie, au participat și detașamentul de jandarmi din localitatea Beliș și polițiști din cadrul structurii teritoriale Huedin. Nu au găsit-o salvatorii, dar, în cursul zilei de luni, 4 iunie, persoana căutată s-a întors singură la locuință. Întrucât pe parcursul acțiunii de căutare un polițist a fost mușcat de o viperă, salvamontiștii clujeni au intervenit prompt, cu un vehicul de teren, pentru transportarea acestuia până la întâlnirea cu echipajul de pe Ambulanță.

La întoarcerea spre bază, în seara zilei de 3 iunie, Salvamont Cluj a fost solicitat pentru găsirea a două persoane rătăcite în zona localității Calea Lată, la limită cu județul Sălaj. Căutarea acestora a fost facilitată de realizarea unui contact telefonic între cele două părți, salvamontiștii clujeni reperându-i în scurt timp, cu ajutorul informațiilor transmise, analizate prin consultarea imaginilor preluate din satelit. Cele două persoane, aflate într-o evidentă stare de epuizare fizică, au fost predate echipajului de pe Ambulanță – informează CJ Cluj.

M. T.

Articole din aceeasi categorie