S-a votat proiectul de hotărâre privind alocarea celor opt milioane lei pentru unităţile administrative

Proiectul de hotărâre ce vizează alocarea sumelor din impozitul pe venit pe unități administrativ-teritoriale a fost adoptat, joi, în plenul Consiliului Judeţean Cluj. Proiectul a fost suspus aprobării şi în şedinţa din 14 septembrie însă nu a putut fi promovat din cauză că alianţa PNL-UDMR nu a avut suficiente voturi iar reprezentanţii PSD au refuzat să susţină iniţiativa deoarece propunerile de alocări avantajează primarii liberali.
Executivul CJ Cluj a venit din nou în faţa consilierilor judeţeni cu proiectul de hotărâre ce vizează alocarea sumei de 8.053.000 lei provenind din sumele din impozitul pe venit pentru 80 de unităţi administrative din judeţul Cluj. De data aceasta, proiectul a fost adoptat cu 21 de voturi şi opt abţineri. Reprezentanţii social democraţi din forul deliberativ judeţean au refuzat să susţină demersul pentru că primăriile conduse de primari liberali au prevăzute sume mult mai mari faţă de cele conduse de primari PSD. Spre exemplu, Primăria Câmpia Turzii şi Primăria Huedin, ambele conduse de primari liberali, aveau prevăzuţi 200.000, respectiv 184.000 lei. În schimb, primăriile Dej, Gherla şi Turda, conduse de primari social democraţi, aveau câte 160.000 lei. Totodată, comune precum Aşchileu şi Baciu în fruntea cărora sunt primari PSD ar fi trebuit să beneficieze de câte 70.000 în timp ce Băişoara sau Bonţida, ambele cu primari PNL, de câte 104.000 lei.
Consilierul PSD, Viorel Luca a avertizat că deşi la şedinţa trecută s-a reclamat faptul că sumele nu sunt repartizate echitabil, nu s-a ţinut cont de acest lucru. ‚’Nu mi se pare corect ca o comună să ia 50 de mii, o altă 70 de mii iar alta 170 de mii de lei, mai mult ca un municipiu. Trebuie găsită o formulă ca fiecare comună să primească bani în mod echitabil’’, a spus Luca.

Articole din aceeasi categorie