Rugby / Universitatea Cluj, sparring-partner pentru CSM Bucureşti

  • Îngrămădiţi în…neputinţă, clujenii au încasat opt eseuri, dar au fost superiori bucureştenilor la capitolul lovituri de pedeapsă. Pentru „studenţi” umează meciul cu lidera clasamentului.

 

Zilele trecute s-a reluat Suerpliga Naţională de rugby, cu meciurile etapei a 9-a, dar cu şase echipe rămase în competiţie, după ce Politehnica Iaşi, invocând probleme financiare, s-a retras. Aşa se face că Steaua Bucureşti, care ar fi trebuit să oace împotriva moldovenilor, s-a impus din oficiu cu 5-0, echivalentul unui eseu. În derby-ul rundei s-au întâlnit Ştiinţa Baia Mare şi campioana en titre Timişoara Saracens. Oaspeţii s-au impus pe terenul „zimbrilor” cu 22-18, însă scorul eseurilor a fost egal, 2-2. Diferenţa s-a făcut la loviturile de pedeapsă. De asemenea, bănăţenii au primit un eseu de penalizare. Învinsă, CSM Ştiinţa Baia Mare a obţinut cel puţin punctul bonus ofensiv, pentru înfrângere la o diferenţă mai mică de un eseu transformat, adică de şapte puncte.

Într-un alt meci, CSM Bucureşti, proaspăta câştigătoare a Cupei României, a măturat terenul cu Universitatea Cluj, de care a dispus cu 54-14. Bucureştenii au marcat nu mai puţin de opt eseuri, din care şapte le-au transformat. Culmea, CSM nu a valorificat nici o lovitură de pedeapsă. Evident, gazdele au intrat în posesia punctul bonus ofensiv.

În clasament, pe primul loc se află Steaua Bucureşti, cu 34 de puncte. Urmează CSM Bucureşti (27), Ştiinţa Baia Mare (25), Timişoara Saracens (22), Dinamo Bucureşti (13) şi Universitatea Cluj (4). Etapa viitoare, pe 13 şi 14 aprilie, Timişoara Saracens înfruntă, pe teren propriu, CSM Bucureşti, iar Universitatea Cluj primeşte vizita celor de la Steaua Bucureşti. Dinamo se va impune din oficiu cu Politehnica Iaşi, în vreme ce Ştiinţa Baia Mare va sta.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie