Rotarienii gherleni au noi prieteni

Zilele trecute, o delegaţie a Cluburilor Rotary Gherla și Năsăud a efectuat o vizită de prietenie în oraşul Orosháza, din Ungaria, la Rotary Klub, din localitate.

Cu acest prilej, oaspeţii români au avut contacte cu membrii clubului din oraşul judeţului Békés, o localitate puţin mai mare ca municipiul Gherla, dar cu un trecut istoric şi cultural de mare valoare. Nu întâmplător, delegaţia condusă de preşedintele Clubului Rotary Gherla, domnul Bikfalvi Mihály, a vizitat cele mai importante instituţii culturale  şi turistice, cum ar fi Muzeul „Nagy Gyula”, Panorama Tower şi Băile Gyopáros, unde există şi un modern complex de saune. Oaspeţii de pe Someş au trecut şi pe la Spitalul din Orosháza, unde director este dr. Laczi Mihály, preşedintele Clubului Rotary din localitate. Rotarienii gherleni au rămas plăcut impresionaţi de dotarea unităţii medicale şi de calitatea serviciilor asigurate bolnavilor. Spitalul dispune de 320 de paturi, de o Unitate de Primire Urgenţe, helioport (!) şi bloc operator cu 8 săli de operaţie.

Membrii cluburilor din Gherla şi Năsăud au avut întrevederi cu conducerea rotarienilor din oraş, având loc, cu acest prilej, un adevărat schimb  de experienţă. Reprezentanţii clubului gherlean  au adresat gazdelor invitaţia de a vizita municipiul  Gherla. În comun acord a şi fost stabilită data deplasării delegaţiei din Orosháza, 5 mai 2018, când gazdele de acuma vor vizita fostul Armenopolis şi se vor întâlni cu membrii Clubului Rotary Gherla. Oaspeţii vor participa şi la Balul de Caritate, organizat la restaurantul  Mariflor.

Clubul Rotary Gherla mai întreţine relaţii de prietenie şi colaborare şi cu rotarienii din localitatea Kozármislény – Ungaria, rodul unor vizite şi ajutoare reciproce. Urmează ca şi cu prieteniii din Orosháza să fie stabilite astfel de relaţii.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie